ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Біблія у нашому житті
14:26
Біблія у нашому житті
 
                                                                                                                                                Біблія- одна з найстародавніших, найулюбленіших і найвідоміших у світі книг. Вона дає людині мудрість і наснагу.  Слово «Біблія» походить від старовинного фінікійського  міста Бібліос, де в перше у світі навчилися зі стебел папірусу виготовляти матеріал для писання. Цей матеріал греки називали « бібліос», а зшиті докупи аркуші папірусу – «бібліон», яка означає «книги», «збірка книг».   У сучасному розумінні Біблія – це священна книга християнства, до складу якої входять кількадесят книг. Суттю своєю Біблія – одна єдина книга, хоч вона й складена з багатьох книжок різного часового походження, різних авторів, різних жанрів та стилів, та навіть різних мов. Усі вони обєднані у так званий канон, тобто у збірку або каталог священних книг, які були надхненні Богом і які лягли непомильним правилом віри та моралі. Книги, що перебувають у біблійному каталозі – книги канонічні, канонізовані Церквою, визнані нею за богонадхненні.   Отже, християнський канон містить: у Старому Завіті – 47, у Новому Завіті – 27 книг. Коли ми читаємо Біблію – це не тільки пізнання чогось, а це зростання у вірі.
                    Чи ти рано до схід – сонця
                     Богу не молилась?
                     Чи ти діточок непевних
                     Звичаю не вчила?  
 Ці слова Т. Шевченка говорять, що не вчити своїх дітей звичаїв- такий же великий гріх для матері, як і гріх не молитися Богові. 
 
 
Одного чудового жовтневого дня сільський бібліотекар запросила дітей 10 -11 класу Гаркушинської  ЗЗСО I-III ст. до місцевої Церкви великомучениці Варвари, де прихожанка цієї церкви Марія Сухар, розповіла юнакам і дівчатам, як правильно себе поводити в храмі Божому, які потрібно знати молитви, адже всі ми майже від народження хрещені.   Без Бога - ні до порога! Ось така українська приказка нас супроводжує все життя, щоб ми не робили ми завжди звертаємося до Всевишнього. 
             Віра Глеба, бібліотекар Гаркушинської сільської бібліотеки - філіалу  
Переглядів: 357 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz