ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 15 » Дивовижний світ казок
14:00
Дивовижний світ казок
 
                       
                                       У світі багато казок сумних та кумедних.
                                       І прожити на світі нам не можна без них.
       390 років минає з дня народження відомого французького письменника, казкаря Шарля Перро. Народився поет 12 січня 1628 року. Народився в поважній сім’ї судді. Був наймолодшим із 7 дітей в сім’ї. Вивчившись вирішив зайнятися юридичною справою. Але йому це швидко набридло. Бо в душі він мріяв стати літератором. Його художні твори не збереглися за винятком казок. Сам Шарль Перро мав 1 доньку і 3 синів . За своє життя він написав багато казок, які стали популярними  - це знаменита Попелюшка, чудернацький Кіт у чоботях, маленька Червона Шапочка, прекрасна Спляча красуня, незвичайна Синя борода, добрий Хлопчик мізинчик та багато інших.
       В селі Білики в дошкільному підрозділі «Пролісок» діти також люблять цього казкаря. Для старшої групи був проведений літературний калейдоскоп «Світ казок Шарля Перро». Адже казка — це особливий дитячий світ, де діти почувають себе госпо­дарями, вони там знають усі шляхи. У цій незвичайній країні діти вчаться і виховують у собі доброту, співчуття, вміння співпереживати, допомагати, радіти і журитись за інших, вони стають добрішими, бо бачать, що зло засуджується, а перемагає добро. А ще у казці можна помріяти про все на світі. Бо ж на те вона і казка — у ній все можливо. Таж у казковій подорожі і побували того дня дітки  з "Проліска" разом з сільським бібліотекарем.
 
 
       Вони познайомились з казочками, які були представлені на книжковій виставці «Подорож по чарівних казках»
       Бібліотекар ознайомила дітей із біографією французького письменника. Пограла з дітками  в конкурс «Впізнай героя та казку». Де за допомогою коротенького уривку та опису героїв із казки діти вгадували назву. Наступним завданням для дітей була вікторина «Чому може навчити казка».  Де присутні, за допомогою прислів’я, що характеризують мачуху з сестрами та Попелюшку, розгадували які риси характеру кому підходять. Для кого позитивні, а для кого негативні.
 
 Діти гарно йдуть на спілкування, тому так цікаво  відбулася гра «Переплутанка». Вихованці в Помаранчевому шоломі впізнали Червону Шапочку, Дід- Велетень - це був Хлопчик-Мізинчик, Пантера в черевичках, звичайно ж,  Кіт у чоботях, в Рожевих вусах вони впізнали Синю бороду, а Чистюлю та  Дерев’яний кросівок назвали Попелюшкою або Кришталевим черевичком. Сподобалося їм грати в розгадайку «Звідки уривок?». Напевно кожна маленька дитина вже знає ці казки на пам’ять. На закінчення була мультимедійна презентація «Червона Шапочка».
 Захід був проведений спільно з  заступником  директора з дошкільного виховання  Стадніченко Оленою Олександрівною, та помічником вихователя Герасименко Катериною Олексіївною, які дають великі знання нашому майбутньому поколінню. Ми впевнено можемо сказати що наші діти в надійних руках.
 
                        Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 326 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz