ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 5 » Її величність-жінка!
15:34
Її величність-жінка!
 
 
Ось і дочекалися весни
Знов повітря п’янко нас хвилює
Знов край неба променем ясним засвітилось
І радіють люди!
            З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято-
8 Березня . Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче , що є у нашому житті-щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.
Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю і терпимістю. Тільки жінка може так щиро кохати і радіти, так щиро плакати і сміятись, так щиро співати колискову і так ніжно зустрічати з далекої дороги.
А ще наші українські жіночки справжні господині, які напевно, вміють все.
І пересвідчитись у цьому можна у Бакумівській сільській бібліотеці, де у минулому році створено клуб дозвілля для жінок «Господарочка». Ідея клубу полягала в тому, щоб згуртувати жінок закоханих у світ вишивки, в’язання, кулінарії, пісні,  книги.
Всі гарні господині, мами, бабусі люблять поспілкуватися ,поділитися своїми радощами і переживаннями, заспівати українську пісню. Адже спілкування для жінок – важлива складова життя. А кожна зустріч у стінах бібліотеки – це завжди відкриття: нової книги, цікавої людини, музичного чи пісенного твору і звичайно ж секретів творчого вміння членів клубу. Нового забарвлення, інноваційного характеру набуває кожне засідання бакумівської «Господарочки».
 Про жінок із «Господарочки» можна написати своєрідну новелу, адже кожна з них неповторна особистість зі своєю життєвою історією.
 
 
 
Напередодні жіночого свята, на  черговому засіданні, звучали українські народні пісні у виконанні Ніни Вінник, Тамари Зозулі, Наталії Шуліки, Лариси Рябокін. Пісні у їх виконанні ніколи і нікого не залишить байдужим ,адже вони активні учасниці художньої самодіяльності, і в арсеналі кожної не один десяток чудових  творів.
Для Галини Кривулько та Людмили Киченко вишивка- це і улюблене заняття і відпочинок. Рушники, скатертини, сорочки, серветки сяють різнобарв′ям кольорів та орнаментів. Своєї майстерності вони навчили і своїх доньок.
Світлана Хохуля та Наталія Бахмат почастують і залюбки поділяться рецептами різних смаколиків, домашнього консервування, бо готують все з любов′ю.  Багаті на життєвий досвід, ці милі жіночки, передають у спадок своїм дітям та онукам свої знання вміння, звичаї та національні традиції, а головне любов до рідного краю. І в цей непростий для нашої країни час по особливому відчувається тривога і стурбованість за долю своїх дітей, своїх родин, за долю України.
«Господарочки» з задоволенням ознайомлюються з новинками періодики, де можна знайти багато корисної інформації. А переглянути є що, дякуючи генеральному директору ТОВ «Агротех-Гарантія» Олександру Троцьку та сільському голові Юрію Нероді у цьому році бібліотека отримує 11 назв періодичних видань.
Шановні жінки ! В цей весняний день хочеться  побажати Вам , щоб кожен день вашого життя був світлим і сонячним, дарував радість творчого натхнення, приємні несподіванки і душевний комфорт.
Хай на вашу долю щедро нива родить
Ще багато років щастя з вами ходить
Будьте Ви здорові, на добро багаті
Хай злагода й радість не минають хати.
 
 
      Тетяна Зубченко, бібліотекар Бакумівської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 420 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz