ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Липень » 4 » Конституція – паспорт держави
12:35
Конституція – паспорт держави
 
 
 
            У кожній країні, кожного народу є свої святині: релігійні, культурні, політичні, правові, економічні…  Але у більшості народів є особливі багатовимірні святині, які мають одночасно і політичну, і економічну, і духовну, і правову цінність.
            Для нашої рідної країни – це Конституція України, двадцять другу річницю якої ми відзначили цього року. Громадяни нашої незалежної суверенної держави найбільше її цінують і знайомлять з нею світ як з предметом національної гордості. Чинна Конституція України – то  будівничий нашого суспільства і нашої держави, творець благ кожної людини. Основний  Закон нашої держави проголосив дію принципу верховенства права у нашій незалежній демократичній державі.
 « Українська Конституція: історія і сьогодення» під такою назвою пройшла правова година у Єрківській сільській бібліотеці.  Бібліотекар наголосила, що найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності  власної держави. Читачі Єрківської СБФ, Оля Канцібер та Марина Цуркан,  розповіли присутнім як творився  головний правовий документ держави. 
 
 
 
 
Також переглянули віртуальний журнал  «Як писалась Конституція». Також присутні познайомились з літературою, що була представлена на відкритому перегляді літератури «Конституція миру й звитяг».
 
 
 
Перед ними відкрилася історія творення головного правового документу держави , починаючи від Конституції гетьмана Пилипа Орлика 1970 року, яка є першою європейською конституцією, і завершуючи ухваленою 28 червня 1996 року Конституцією України.
Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки.
Переглядів: 322 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz