ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 26 » Пам’яті героїв Голокосту.
16:24
Пам’яті героїв Голокосту.
 
                       
            Голокост нам треба пам’ятати
          Адже пам’ять то є наша друга совість.
          Помилок таких не допускати
          Не писати геноциду повість.
 
         Голокост – масове знищення нацистами єврейського населення Європи ,  у приблизному перекладі із грецької мови  - це слово означає всеспалення, інше значення катастрофа. Убивство безневинних людей тільки за те, що вони належать до тієї чи іншої нації, стало одним зі найстрашніших і кривавих злочинів нацизму та своєрідним символом страждань мирного населення.
27 січня  1945 року було обрано не випадково, саме в цей день звільнили від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим (Аушвіц –Біркнау). Всього в таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв, і мільйони людей інших національностей.
Для учнів 7-8 класів Біликівського Навчально Виховного Комплексу класним керівником 8 класу Руденко Анною Сергіївною та сільським бібліотекарем Ганженко Наталією Іванівною був проведений бібліореквієм  « Скорботна свіча пам’яті святої».   Сільський бібліотекар розповіла учням,  що символом Голокосту в Україні став розстріл ста тисяч людей, більшість із яких були євреями, у Бабиному Яру (м. Київ). Бабин яр – один з найбільших у Києві ярів. Саме ця місцевість вважається першим місцем тотального знищення населення. Для дітей був організований   перегляд літератури «Голокост -    лихо століття», присутні могли ознайомитись з літературою, яка розповідає про те, як окупанти застосовували найжорстокіші способи знищення людей, особливо маленьких дітей. 
 
 
 
Кидали їх живими в могилу, підкидали й ловили на багнети, роздирали, змазували губи отрутою. Євреїв топили в річках, болотах, замуровували живими, розпилювали на частини. На презентації « Тілами вкрита вся земля» організатори заходу показали періодизацію Голокосту, яка розглядає 4 етапи. При сутні побачили погроми, які ввійшли в історію як «Кришталева ніч», та страшні фото Бабиного Яру – урочища на північно-Західній околиці Києва. Вірші, що  були продекламовані  учнями запали в саму глибину серця. Молоде покоління навчалося  великій  повазі до тих невинно загиблих людей.  На закінчення заходу  діти вшанували пам’ять ,тих хто став жертвами Голокосту т а запалили свічки пам’яті.
 
 
 
Хай вічно збережеться пам’ять про страждання і катування мільйонів вбитих дітей та старшого покоління. Хай світла пам’ять змучених буде грізною пересторогою добра, хай попіл спалених стукає в серця живих та закликає до братерства людей і народів.
 
Ганженко Наталія Іванівна бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 335 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz