ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Лютий » 22 » Патріотична хода в селі Остапівка, присвячена пам’яті загиблих на Майдані
13:55
Патріотична хода в селі Остапівка, присвячена пам’яті загиблих на Майдані
 
Як і по всій Україні, Остапівчани вшановували пам’ять героїв Небесної Сотні. З нагоди чергової сумної річниці – розстрілу протестного Майдану  на патріотичну ходу зібралися учні місцевої школи, педагогічний колектив на чолі з директором школи Василем Куницею, спеціалісти і працівники Остапівської сільської ради на чолі з головою села Олексієм Кіпричем, учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури на чолі з директором Вітою Федоренко, громадські активісти . 
 
 
 
До присутніх звернулася сільський бібліотекар Валентина Окружко з словами: « Сьогодні , ми з вами зібралися, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв, пройти Патріотичну Ходу, присвячену їх подвигу». Вона також розповіла про події , які відбувалися на Майдані чотири роки тому. 
 
 
 
Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача по Тисині», сформована колона організовано , з державним прапором України, 
 
 
 
 
пройшла центральною вулицею села і зупинилися на подвір’ї школи, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
 
 
"Подвиг Небесної Сотні — це наша гордість і орієнтир до відсічі ворога та побудови вільної незалежної держави, - зазначила ведуча - Саме Герої Революції Гідності пробудили наш патріотичний дух. Тож хай палають свічки пам’яті у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканює час скорботи, душевного болю і жалю. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртовує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість та наснагу».
 Герої не вмирають, пам’ять про них завжди житиме у наших серцях.
 
Валентина Окружко, бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 450 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz