ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Квітень » 23 » ПЕЙПА збирає макулатуру разом з ЄРКІВСЬКОЮ дітворою.
12:07
ПЕЙПА збирає макулатуру разом з ЄРКІВСЬКОЮ дітворою.
 
       
 
Говоримо: «Природа – наша мати»,                  
 Яка дає  життєві нам орбіти.                                                                        
Але, на жаль, ми стали забувати, 
 Що матері потрібні добрі діти.
 
         День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.  Метою проведення Дня довкілля є поліпшення стану навколишнього природного середовища.
 Готуючись до цієї важливої дати Єрківська сільська бібліотека підтримала екологічну акцію «Збережемо ліс». А провести акцію допомогла чудова лялька Пейпа, яка заохотила дітлахів збирати макулатуру. Звістка про Пейпу швидко облетіла поміж сільських дітей. Тому вони поспішали познайомитися з нею і принести використані журнали та газети. 
 
 
 
 
 
 
 
У дітей залишилися чудові враження, тому бібліотекар вирішила такі акції проводити  і надалі в своїй бібліотеці.
 Допомогла виготовити Пейпу для Єрківської дітвори художник центральної бібліотеки Людмила Трофімова. 
 
 
 
 А скільки запитань отримала бібліотекар від дітей, коли розповідала, які корисні речі можна зробити із сміття, маленького уже непотрібного клаптику паперу. Так використаний чистий папір, сказала вона,  може слугувати сировиною для чудових дитячих виробів, які не лише будуть сприяти розвитку дитячої  уяви але й будуть змалечку привчати нове покоління до бережливого ставлення до природних ресурсів.  Вона надихнула дітей на збір макулатури та уважне ставлення до того, що ми викидаємо.
 
 
 
         Підсумком цієї чудової акції стало 21 кілограм зібраної макулатури, яку плануємо здати, а на виручені кошти придбати для бібліотеки цікаву дитячу книгу.                                                                                                                                                                                             Всім потрібно пам’ятати, що все необхідне для життя людина отримує від природи. Тому, захищати й оберігати природу – наш святий  обов’язок.
 
                Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 450 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz