ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 22 » Поетичний зорепад Анатолія Орла
15:08
Поетичний зорепад Анатолія Орла
 
 
         Незважаючи на примхи погоди, 21 березня, у Всесвітній день поезії у затишному приміщенні Попівської сільської бібліотеки зібралися шанувальники таланту миргородського поета Анатолія Орла. Цього року Анатолій Андрійович відзначає  своє 70-річчя. Тому зустріч з цікавим автором перетворилася на поетичний зорепад.
 
 
 
         «Для чого пишуться вірші?», - з таким запитанням у вступному слові звернулася до аудиторії завідуюча Попівської сільської бібліотеки Любов Демидко. Вона розповіла про життєвий і творчий шлях поета, продекламувала кілька його віршів.
 
         Голова села, Василь Іванович Ошека, щиро привітав земляка й подарував йому книгу «Дорога до рідного дому», в якій висвітлюється історія села Попівки.
 
 
 
         Зворушливі вітання й гарні побажання отримав Анатолій Андрійович від своїх однокласників Галини Григорівни Подоляки та Олександра Івановича Бута,
 
 
 
маленької жительки села, вродливої дівчинки Анастасії Кириченко.
 
 
 
 
 
Музичні вітання прозвучали у виконанні учениці Попівської ЗОШ Марини Зінченко. 
 
Відеопривітання поету-краянину надіслав екс-голова сільської ради Володимир Іванович Федоренко.
 
         Батько Анатолія Орла, Андрій Іванович Орел, також писав вірші. Присутні мали змогу переглянути відеозапис, в якому він читає власні усмішки.
 
 
 
 На слова Андрія Івановича написано чимало пісень у співавторстві з односельцем, керівником хору, талановитим композитором, Кулішем Миколою Миколайовичем. Яскраво й емоційно у виконанні тріо, у складі Анастасії Козицької, Олександри Пономаренко та Миколи Куліша, прозвучали пісні: «Село моє рідне», «Сорочинський ярмарок», «Хай дні летять, пісні дзвенять», «Моє село Попівка».
 
 
 
 
         Привабливість, красу й силу поетичного слова Анатолія Орла аудиторія відчула завдяки виразному й натхненному декламуванню учнями Попівської ЗОШ Олександри Супрун, Тетяни Міхненко, Каріни Недождій,  Данила Волика, Анастасії Горбань, Катерини Шпак та Валерія Зінченка.
 
 
         Провідний бібліотекар Миргородської ЦРБ Людмила Ігольніцина представила збірку лірика «Журавлі опівночі», що користується великим попитом у прихильників його творчості й прочитала з неї дві поезії, які знайшли схвальний відгук у слухачів.
 
 
 
         Насолодилися  присутні й авторською декламацією. Анатолій Андрійович прочитав кілька нових віршів. Читачам сільської бібліотеки він подарував три книжки: свою збірку «Чоловіча осінь» й два випуски літературного альманаху «Миргородські обрії», що вміщують твори миргородських майстрів слова, в тому числі й Анатолія Орла.
 
         Наприкінці заходу зібрання дало відповідь на запитання ведучої.
 
 
 
 Вірші пишуться аби розкрити найпотаємніші почуття й думки людини, закликати її мислити образами, розширити кругозір, допомогти спілкуванню. Складання віршів можна порівняти з польотом птаха. Навчитися цьому неможливо, але навчитися розуміти поезію під силу кожному. Отже, запрошуємо всіх до бібліотек Миргородщини поринути у неповторний й прекрасний світ поезії Анатолія Андрійовича Орла.
 
 Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
 відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
        
Переглядів: 504 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz