ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 19 » Соборна моя , Україно!
14:35
Соборна моя , Україно!
                                     
      Велична і свята, моя ти Україно,
      Лише тобі карать нас і судить
      Нам берегти тебе соборну і єдину
      І нам твою історію творить!
 
            Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Ми горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші прадіди й діди, ті, хто живе в Україні та кого доля закинула на чужину. І де б не був українець, захвилюється аж до сліз, почувши рідне слово. Ми пишаємося, що ми – українці,  а наша Батьківщина – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас.
             22 січня ми святкуємо 99 річницю  об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. День єдиної України. У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.
            З метою формування національної свідомості школярів  Біликівська сільська бібліотека провела для учнів 4 та 3 класів  годину відкриття «Навіки будь єдина, моя ти, Україно!». Для дітей була представлена книжково - тематична виставка літератури «Україна соборна наша гордість і слава», де була представлена література, що висвітлювала здійснення віковічної мрії, якою жили, і за як вмирали кращі сини України.
 
 
 
 Учням була представлена мультимедійна презентація «Акт злуки». 
  
 
На ній  школярі побачили, де воєдино вливалися століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України. Ми сьогодні також зробили живий ланцюг злуки Сходу і Заходу.
 
 
 
 Як в 1990 році сотні тисяч українців утворили живий ланцюг від Києва до Львова – на згадку про проголошення Акту злуки.  Учні вміло відповідали на загадки про державну символіку України. Сьогодні у виконанні дітей лунали вірші, які наповнювали кожен куточок їхнього серця гордістю за нашу країну, нашу Батьківщину! Велика подяка класним керівникам  Рудченко Любов Василівні (4 клас), та Тютюнник Людмилі Вікторівні (3 клас), які розвивають в своїх дітей патріотизм та любов до Батьківщини, українського народу, державної мови, розуміння того, що від сумлінної праці й навчання кожного, від усвідомлення себе часткою українського народу, залежить майбутнє й сучасне нашої держави.
Вітаємо всіх зі святом, будьте гідними громадянами своєї країни, будьте її патріотами, з гордістю носіть ім’я українця великої української нації.
      Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 350 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz