ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Травень » 15 » Свято слави, свято честі, свято Перемоги
08:55
Свято слави, свято честі, свято Перемоги
 
 
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
Ці слова відомого українського письменника Василя Симоненка стали лейтмотивом свята, присвяченого Дню пам’яті та примирення та 73-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що так чудово пройшов у Попівці 9-го Травня.          Травень – це День Перемоги, це місяць наділений днем пам’яті та вдячності всім захисникам Вітчизни. З метою шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни, виховання поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України, формування у присутніх почуття національної гідності, патріотизму, готовності захищати суверенітет і безпеку України, з метою виховання високої патріотичної свідомості і зібралася Попівська громада того гарного , погожого ранку на мітинг - реквієм  «Не обміліє пам’яті ріка, в серцях нащадків буде вічно жити»
 
 
Ведуча свята , Валентина Логвин  надала слово сільському голові, Василю Ошеці, який привітав присутніх з цим великим святом. Велику ціну заплатили наші діди і прадіди за мир в Україні, сказав сільський голова, але і сьогодні наша держава знову переживає особливо важкі часи своєї історії. У цих випробуваннях, які згуртовують українців, народжується нова, міцна і єдина нація. 73 –тя весна вітає нас і вкотре нагадує про страхіття війни й наказує берегти мир.
Цікавими спогадами про ті часи поділилася жителька Попівської громади, дитина війни Лариса Леонідівна Ромодан, вона розповіла про свого батька, про своє дитяче сприйняття тих нелегких часів.
Щиро і тепло привітав односельців депутат Миргородської районної ради Микола Сергійович Віташ. У день річниці славної Перемоги він побажав присутнім – односельцям міцного здоровя, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашого села і рідної нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!
 
Не забули учасники заходу і новітніх героїв України, які на сході нашої держави захищають рідну землю, з словами вдячності до всіх , хто захищає нашу Україну звернувся воїн-інтернаціоналіст Олексій Дрокін. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою. Ведуча свята Валентина Логвин прочитала з Книги пам’яті України прізвища своїх односельців, які загинули в роки війни.
 
 
 
 Молоде покоління має знати і пам’ятати героїчне минуле своєї країни, тому  у сільській бібліотеці  бажаючі мали змогу  познайомитись з виставкою дитячих малюнків , присвячені 73 –й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На закінчення свята жителі громади куштували смачну солдатську кашу, яку для них приготували завідуюча їдальні ТОВ «Батьківщина – Нива» Жанна Віташ, добрі господині, кухарі Любов Проценко, Наталія Гасенко, Тетяна Чала, а пекарі Любов Макарець, Валентина Бережинська пригощали  чудовими пишними пирогами. Ще довго спілкувалися між собою жителі громади в цей святковий день, а все це завдяки, організатору свята і його меценатській допомозі, депутату  районної ради , голові ТОВ «Батьківщина – Нива» Миколі Сергійовичу Віташу.
 
 Любов Демидко, завідувачка Попівської сільської бібліотеки.
Переглядів: 306 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz