ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Травень » 10 » Той травень знов і знов нагадує, як із життя ішли його сини
10:11
Той травень знов і знов нагадує, як із життя ішли його сини
 
 
Пройшла війна стежками долі
Там де тепер цвітуть сади
Де хліб росте на мирнім полі,
Війна залишила сліди.
 Вогонь війни спалив чимало
І юних доль, і чистих мрій.
Лише надія не вмирала,
Коли солдати йшли у бій.
 Вітчизну рідну захищали
Вони від хижих ворогів,
Життя любили та вмирали
За рідній дім, за матерів.
 І пам’ятник бійцю-солдату,
Що височить в моїм селі,
Нагадує травневу дату -
День Перемоги в тій війні.
 
Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат;  в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя,  в один з таких прекрасних днів, 9 травня,  ми відзначаємо велике свято – День Перемоги над нацизмом у другій світовій війні.
 
 
 
Вже минуло 73 роки з тієї травневої ночі , коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий , вистражданий , оплачений найвищою ціною-ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. Якою дорогою ціною далася ця перемога! Скільки життів  забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Щороку 9 травня жителі села Хомутець збираються біля пам’ятника загиблим воїнам на урочистості. З вітальними словами та словами  вдячності всім односельчанам , які захищали рідну землю  від нацизму  до присутніх звернулися сільський голова Роман Ксьонз,   директор ТОВ «Промінь – Приват » Володимир Михайленко  , директор середньої школи Валентина Аршинова , голова ради ветеранів Микола Зайцев , викладач Хомутецького ветеринарно-технологічного коледжу Валентина Оленіч.
 
 
 
 
 
Книгу пам’яті полеглих воїнів зачитали Ольга Бондарчук та Вікторія Кобильченко.
 
 
На жаль,  до цього дня в нашому селі , не дожив жоден ветеран Другої світової війни .
Хвилиною мовчання  присутні вшанували воїнів  , полеглих у Другій світовій війні  , а до пам’ятника хомутчани поклали живі квіти.
Хвилюючі емоції переповнювали всіх , коли лунали патріотичні пісні у виконанні  Олексія Терещенка , Анатолія  Кобильченка , Вікторії Кобильченко , Вадима Радченка.
 
 
 
 
 
Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ… Ми завжди будемо схиляти голови перед мужністю людей, які не шкодуючи свого життя, відстояли нашу землю, які відвойовували для нас мир і свободу.
 
Людмила Бабич ,  завідувачка Хомутецькою сільською бібліотекою.
Переглядів: 285 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz