ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 12 » ВШАНОВУЄМО ШЕВЧЕНКА
10:57
ВШАНОВУЄМО ШЕВЧЕНКА
 
 
 
9 березня українці відзначили 204 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 
 
Щоб вшанувати пам'ять Кобзаря, згадати його твори, у Слобідській бібліотеці відбулась година-портрет "Я з трепетом читаю Кобзаря".  
Присутні стали учасниками справжнього свята-свята Кобзаря, його нев'янучої творчості, полум'яного слова . Іван Франко писав: "Поява Шевченкового "Кобзаря" в Петербурзі 1840 р. є епохальною датою в розвитку українського писемства. Ся маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії, вибухнула мов джерело чистої, холодної води,заясніла невідомою досі в українському письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову.
         У виконанні Ганни Видюк, Наталії Дорогопулько, Марії Калініченко звучали вірші Т.Г. Шевченка.  
 
 
 А у запису присутні прослухали пісні на слова Кобзаря: "Заповіт", "Садок вишневий коло хати", "Реве та стогне Дніпр широкий".  Сподобалась всім пісня "Могила"  у виконанні Юрка Юрченка.
 Бібліотекар розповіла присутнім про українського мікро-майстра Миколу Сядристого, який створив мікромініатюрну книгу "Кобзар". У книзі 12 сторінок, кожна площею 0,6 квадратних  міліметра. Вірші тут можна читати через потужний мікроскоп, який збільшує у 700 разів. 
"Я так її люблю, я так її люблю, Мою Україну убогу..."- писав поет.  Україні він віддав своє життя і мріяв бачити її й народ український вільним.
 А ми будемо пам'ятати що в історії залишилось ім'я, яке все людство з гордістю вимовляє, пам'ятає й шанує. Це ім'я великого українського Кобзаря- Тараса Григоровича Шевченка.
 
Наталія Дорогопулько, бібліотекар І категорії Слобідської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 370 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz