ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:13

Головна » 2018 » Січень » 26 » Бібліотечна електронна звітність – швидко, вигідно, зручно.
15:55
Бібліотечна електронна звітність – швидко, вигідно, зручно.
 
 
 
Звітність є основним джерелом інформації і відображає результати виробничої та фінансово-господарської діяльності бібліотек. Саме тому вона має відповідати завданням управління сучасними бібліотеками і, відповідно, задовольняти певні вимоги. З урахуванням теорії управління, законодавчих актів, нормативно-правових документів можна сформувати систему вимог до звітності: обов’язковість подання, державну регламентацію, повноту, своєчасність, точність і достовірність показників, доступність гласність.
З 27 січня 2015 року усі бібліотекарі країни користуюжться системою електронної звітності «ЕСМаР». Що таке «ЕСМаР» та з якою метою систему було створено? ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які налаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Інформація від бібліотек здасться у режимі онлаЙн, зберігається на окремому сервері, і доступна для користувачів системи з будь-якого комп'ютера, підключеногодо інтернету. «ЕСМаР використовується українськими публічними бібліотеками для звітності, що надає змогу ухвалювати ефективні управлінські рішення, спираючись на якісні дані.
Ознайомившись з програмою Миргородська центральна районна, районна дитяча та сільські бібліотеки отримали можливість складання звітів офф-лайн за допомогою USB-носіїв.
Тож чергові тренінги, що відбулися на базі Миргородської ЦРБ, були присвячені статистичній звітності бібліотек району за 2017 рік. Директор бібліотеки, завідуюча відділом обслуговування Тетяна Мостова, методист центральної бібліотеки Наталія Попович, на протязі трьох днів допомагали працівникам сільських та селищних бібліотек подавати електронну статистичну звітність на вищий рівень.
 
 
 
 Вправно та без помилок, з завданням впорались бібліотекарі І категорії Єрківської ,Слобідської, Шахворостівської та Бакумівської сільських бібліотек – філіалів: Людмила Роменська, Наталія Дорогопулько, Наталія Шовкопляс та Тетяна Зубченко, бібліотекарі Біликівської, Черевківської , Петрівцівської, Гаркушинської, В. Обухівської, В. Будаківської та Остапівської бібліотек – філіалів: Наталія Ганженко, Анжела Коломієць, Юлія Костенко, Віра Глеба, Валентина Ємець, Ганна Гузь, Валентина Окружко, завідувачі сільських бібліотек – філіалів Надія Даценко (Зубівка), Людмила Ситник (Зуївці).
 
 
 
Формування якісних, повних, точних, актуальних показників бібліотечної статистики дасть змогу: проводити облік результатів бібліотечної діяльності; здійснювати моніторинг результатів роботи для прийняття управлінських рішень; поліпшити планування діяльності; обґрунтовувати запити на фінансування та іншу підтримку для розвитку бібліотеки.
 Ніна Бер’якіна, директор Миргородської ЦБС
Переглядів: 513 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz