ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 05:05

Головна » 2018 » Березень » 13 » Добровільні захисники Вітчизни
17:03
Добровільні захисники Вітчизни
 
 
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову «Про встановлення Дня українського добровольця». Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця.
Саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області
У всі часи протягом багатьох років, а то і століть відбувалися події, які показували виняткову сміливість і відвагу українських добровольців, що вставали на захист України. За збереження кордонів рідної держави, не боячись сильного противника, вставали справжні патріоти, які демонстрували справжню мужність в важкі часи для своєї Батьківщини.
До Дня українського добровольця в центральній районній  працівники відділу   обслуговування підготували і провели інформаційну годину «Добробати – воїни добра», на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Провідний бібліотекар Світлана Ісаєва  розповіла  присутнім на заході про події Майдану, про Небесну Сотню, про патріотів, які у складі добровольчих батальйонів з Майдану пішли боронити й досі боронять рідну землю від ворога, про сьогоднішні події в нашій країні.
На закінчення заходу відвідувачі  переглянули документальний фільм «Добровольці – літопис передової».
Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Про те, як народжувалась нація, як виборювалась свобода та як формувалося нове українське суспільство, про нелегкі будні бійців АТО, волонтерів розповідає постійно діюча  виставка «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті  на землі»
 
 
 
День українського добровольця – це й день, коли хочеться  згадати тих, кого від нас забрала ця  війна, названа АТО… Тих українських вояків, які захищали цілісність нашої держави і не пускали ворога до нас. Їх немає вже з нами, але пам’ять про них залишиться серед українців назавжди. Усі присутні вшанували їхню пам`ять хвилиною мовчання…
            14 березня – це день, який навіки закарбував героїзм українських лицарів.
Тетяна Мостова,  завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки 
Переглядів: 383 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz