ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:02

Головна » 2018 » Січень » 29 » Подвиг молодих. 100 років потому.
12:53
Подвиг молодих. 100 років потому.
 
 
 

29 січня 2018 року в Україні відзначається 100-та річниця бою під Крутами

 
 Уже багато років поспіль наша країна на державному рівні вшановує відвагу, вічну пам’ять студентам-гімназистам, які у січні 1918 року полягли у страшному бою біля залізниці Крути. Невеличка  станція, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, увійшла в історію України як символ духовного злету нації.  Саме в цей день 300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій.
З нагоди трагічної загибелі у бою під Крутами  працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки провели годину безсмертя «Любіть Україну, як вірні сини, Віддати життя їй готові,
Як юні сини, що  життя віддали Під Крутами всі як Герої…», провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина розповіла присутнім,  що цей бій тривав майже п’ять  годин поспіль між чотирьох тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів  і бійців вільного козацтва, який загалом нараховував лише чотири сотні вояків. У перебігу військових дій цей бій якогось  вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох українців особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Розповідь, супроводжувалася демонстрацією фотоматеріалів із Інтернету, фонограмами пісень даної тематики та знайомством з книгами, що висвітлюють цю подію, які були представлені на тематичній викладці літератури  «Крути – наша слава, наша історія»
 
Також  на заході звучали   вірші, що присвячені цій героїчній тематиці, серед яких і відомий вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти». Читачі з хвилюванням слухали розповідь та дивились відео сюжети  в YouTube  про Героїв Крут, подвиг яких є прикладом патріотизму для української молоді. Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих юнаків хвилиною мовчання. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданос­ті і незборимості духу. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.
      Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь. Будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матір - Україну. Сьогодні вона, як ніколи, потребує нашої допомоги.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом  обслуговування  читачів центральної районної бібліотеки
Переглядів: 354 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz