ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 17:45

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Зустріч з письменником Дмитром Бондаренком
13:36
Зустріч з письменником Дмитром Бондаренком
 
 
13 вересня в Миргородській центральній бібліотеці відбулася зустріч з письменником Дмитром Бондаренком. 
 
На захід були запрошені студенти художньо-промислового коледжу імені Гоголя та професійно-технічного училища №44. Також завітали користувачі Миргородської центральної бібліотеки.
Автор розпочав презентацію своєї творчості із спогаду шкільних років: - «пам’ятаю коли я був другокласником, до нас на заміну нашої вчительки прийшла якась інша жінка і вона, щоб якось зайняти нас, малюків, роботою написала на шкільній дошці речення: «якось у темному лісі заблукала одна дівчина», це речення ми мали доповнити своєю розповіддю. Я наскільки занурився у написання свого оповідання, що навіть самому стало цікаво, а чим же і справді може закінчитися ця історія. Тоді в мене вперше і проявилося бажання писати.» Продовжуючи сімейну династію письменник закінчує Дніпропетровський державний технічний університет залізничного транспорту, проте вирішує втілити мрію свого дитинства у реальність і пов’язати свою долю саме з письменницькою діяльністю. І не дарма. В 2001 році письменник стає дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов». 2002 рік – лауреат премії «Смолоскип» за збірки оповідань «Пацюк» та «Кохати по-дніпропетровськи». 2006 рік стає для письменника знаковим у його творчості – за порадою друзів він перекладає свій роман «Сімнадцятий поверх» на англійську мову і розміщує його на американському сайті Amazon. Це історія про чоловіка, який зраджує дружині, зрештою кається, проте виявляється що зрада була його фатальною помилкою, бо він заразився СНІДом. Роман став бестселером серед американських читачів. Звісно відгуки на книгу були різні, проте вона нікого не залишила байдужим. В цьому ж році письменник стає призером читацьких симпатій конкурсу «Українська книга року Бі-бі-сі-2006». А в 2008-му році за цей твір письменник був відзначений 1-ою премією представництва ООН в Україні. Призер всеукраїнського літературного фестивалю «Просто так» (2007 та 2010 років) у місті Коростень, призер дніпропетровського обласного конкурсу «Молода муза» (2008 рік), переможець в номінації «Читацьких уподобань» конкурсу «Літературна надія Дніпра – 20
 
 
 
Під час презентації своїх творів письменник зупинявся на кожному романі, читав з них уривки. В творах письменника описується життя простих людей, їх життєві проблеми, переживання, стосунки та почуття, мабуть саме тому творчість Дмитра Вікторовича набуває популярності серед масового читача.
Наприкінці кожен з присутніх мав змогу задати запитання письменнику, купити книгу з його автографом. 
 
 
В дарунок від автора Миргородська центральна районна бібліотека отримала дві книги: «Кохати по-дніпропетровськи» та «Красуні і бандити». 
 
 
 Тож, завітайте до бібліотеки, відкрийте для себе творчість молодого дніпропетровського письменника!
 
Наталія Попович, методист центральної районної бібліотеки
Переглядів: 329 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz