ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Травень » 16 » Європа- це континент різних культур
11:58
Європа- це континент різних культур
         
  18 травня в Україні відзначають День Європи.
          Вперше в нашій країні почали святкувати День Європи в 2003 році.
Основою для появи цього свята стало Декларації Роберта Шумана .Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі.
Сьогодні Європейський Союз- це сім′я демократичних європейських країн, що спільно працюють заради миру та процвітання. ЄС оснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни-члени ЄС делегують частину свого суверенітету інститутам влади ,що представляють інтереси Союзу як єдиного
 цілого в питаннях , що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів,ратифікованих країнами-членами.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство,Україна і почала відзначати День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання 
 
 до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.
В Бакумівськый сільській  бібліотеці проведено інформаційний калейдоскоп  «Україна- це Європа». Бібліотекар ознайомила учнів з історією виникнення свята, символами ЄС та України.
Проведено географічний круїз « Мандруємо країнами Європи», де учасники заходу намагалися на карті Європи знайти країни, які входять до ЄС.
 
 
 
 Взяли участь у конкурсі малюнків «Ми за мир у всьому світі». 
 
 
 
Юні користувачі із задоволенням читають літературу європейських письменників

 
Діти познайомилися ближче з Європою, її країнами та народами, життєвими стосунками, дізнались, як наша Україна крокує в Європу. Україна –це Європа.
Поєднаймось, братове мої
Синім небом і жовтим колоссям,
В європейській  Вкраїні  усім
Щоб віднині нам добре жилося.
 Тетяна Зубченко, бібліотекар Бакумівської сільської бібліотеки
Переглядів: 278 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz