ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:03

Головна » 2020 » Червень » 5 » Цікава книга - на вашу книжкову полицю
15:29
Цікава книга - на вашу книжкову полицю
 
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є цікава книга Андрія Кокотюхи «Пригоди Клима Кошового» яку я пропоную вашій увазі. До книги увійшли три романи із циклу ретродетективів про Клима Кошового.
Андрій Кокотюха – сучасний український письменник, сценарист, журналіст. Автор великої кількості художніх, документальних та науково- популярних книжок, 15 з яких вийшли друком у видавництві «Фоліо». За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продажів в Україні, за що відзначений як «Золотий письменник» (2012). Неодноразовий лауреат та володар Ґран-прі (2006) міжнародного конкурсу «Коронація слова». Відомий як творець гостросюжетних романів: детективних, пригодницьких, трилерів, бойовиків. Останнім часом успішно працює в жанрі історичного роману.
Письменник завжди заповзято поринає в обрану тему роману, щоб досконало висвітлити її для нас.
Кокотюха А.А.
     Пригоди Клима Кошового: романи/ Андрій Кокотюха; худож. – оформлювач  М. С. Мендор. – К.:ДОВЖЕНКО БУКС, 2019. – 670 с.
 «Адвокат із Личаківської» -  перший із циклу ретродетективів автора, переносить читача у 1908 рік і розповідає про успішного молодого київського правника Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й утікає від переслідувань царської влади до Львова. Але тут його заарештовує поліція — біля загиблого відомого адвоката Євгена Сойки, з яким Клим Кошовий потоваришував у Києві. Покійний мав у Львові сумнівних друзів і могутніх ворогів. Самогубство чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху — зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи  - бомбісти. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович…
            «Адвокат із Личаківської» - чудовий зразок гострого авантюрного ретророману, де є вкраплення детективу. А ще це своєрідний фундамент для наступних книг серії. Ну і звісно Львів з його цікавинками, містикою, атмосферою, злочинним світом і культурою.
Роман читається дуже легко і залишає по собі легку нотку суму, що історія закінчилась. Та вона швидко зникає, варто лише перегорнути наступну книгу про пригоди Клима Кошового.
 
 
«Привид з Валової» – друга книжка у серії «Ретророман». Нудні злиденні будні Клима Кошового, тепер уже помічника старого нотаря, порушує візит комісара кримінальної поліції: у кишені померлого, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили Климову візитку. Чоловік загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але дім, де сталась неприємна пригода, має у Львові погану славу. Подейкують, у ньому вже століття блукає привид Чорної пані. Його бачать сторожі, безхатьки, що ховаються від непогоди та й просто шукачі скарбів по чужих будівлях. Химерний будинок переходить від одного власника до іншого, кожного разу за меншою ціною. Ніхто не хоче володіти майном, що обросло легендами та недоброю славою. Краще триматись осторонь справ з потойбіччям. Кошовий може і не ставав би до справи, аж раптом з ним виходить на зв'язок Магда Богданович (відома по першому романі «Адвокат з Личаківської»), вдова коменданта львівської кримінальної поліції і разом з солідним товариством дуже наполегливо просить розібратися з привидом Чорної пані.
У гонитві за привидом Кошовий та його друг Шацький занурюються у львівські нетрі та спускаються на міське дно. Скільки таємниць буде розкрито й давно забутих злочинів. І все заради спростування чи підтвердження існування примари у будинку по вулиці Валовій. Те, що розкопає Клим разом із Шацьким насправді вражає і виявляється ще жахливішим ніж здавалося на початку.
Книга наповнена загадками, історичними довідками та цікавими персонажами. Тож кожен знайде в ній щось для себе. Ця книга стане справжньою знахідкою для великої родини, яка любить читати.
«Автомобіль з Пекарської» - продовження циклу ретродетективів Андрія Кокотюхи про кмітливого адвоката Климентія Кошового, котрий через певні обставини змушений був покинути Київ і перебратися до австро-угорського Львова..  
Традиційно дія твору відбувається у Львові, час дії – 1911 рік. І, хоча головний герой не є детективом чи слідчим, і, здавалось, ну ніяк не пов'язаний зі злочинами й їх розкриттям, доля вперто штовхає його у саму гущу подій, де Клим просто змушений приміряти на себе роль слідчого. Цього разу перед Климом Кошовим стоїть на перший погляд занадто складне завдання, і як тільки детектив - аматор починає смикати за мотузки, ця складна справа виявляється ще й пікантною.
Єдина дочка бориславського нафтового магната Агнеля Радомська ніколи не знала заборон, буквально купалася в батькових грошах. Її забаганки відразу ж виконувалися: окрема вілла на Пекарській, власний автомобіль даймлер, котрим правила сама, утіхи, стосунки з кримінальним авторитетом  Сілезьким, скандали й епатаж – все це про неї. Одного ранку молоду панянку знаходять вбитою у автомобілі на власному подвір’ї. На пограбування несхоже, на нещасний випадок теж.
Вбивство однозначно. Кому ж була вигідна смерть скандальної особи? Чи могла Агнеля комусь перейти дорогу? Чи вивідала чиюсь страшну таємницю? А може її смерть то страшна помста мільйонеру батьку?
Підозри падають на відомого нам з попередніх книг цього циклу кримінальника Сілезького. Кошового ж злочинці «просять» приватно розслідувати справу й домогтися виправдання Сілезького, бо той дійсно не вбивав коханої. Отож Клим разом зі своїм напарником Шацьким вміло береться до справи, ну і як годиться витягує на білий світ ну зовсім неприємні речі про Агнелю, про забави багатіїв та їх оточення.
Інтрига детективу «Автомобіль з Пекарської» майстерно притримана автором до самого фіналу роману. Роль убивці по черзі було приміряно чи не на кожного героя, крім Кошового й Шацького звісно. Андрій Кокотюха вдало стилізував львівську атмосферу богемного життя початку двадцятого століття.


Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 161 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz