ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 01:38

Головна » 2015 » Червень » 22 » Конституція - джерело державності
10:24
Конституція - джерело державності

                                                                   

                   «Реформу моралі слід починати з реформи законів»

                                                                       К. Гельвецiй

 
28 червня  День Конституції України – державне свято нашої країни.
Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.  У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях. Це свято національного єднання і загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини.
До Дня Конституції в центральній  районній  бібліотеці працівники відділу   обслуговування підготували і провели годину права «Конституція України: від гетьмана до Президента України». 
 

 

 Бібліотекарі  розповіли про багатовікову історію державотворення України, – держави з своєю культурою, традиціями, ознайомили з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.
В читальному залі було організовано перегляд літератури «До Конституції – з повагою, до влади – з надією», 
 
 
  де розміщено інформаційні матеріали про  основні зміни в  окремих статтях Конституції  України (порівняльна таблиця до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України  (щодо  децентралізації влади)» і з якими можуть ознайомитися користувачі бібліотеки.  Основним завданням такої виставки є - виховання  поваги до Конституції України, патріотизму, любові до України та її символів, прав і свобод людини, почуття власної гідності.
З великим задоволенням учасники заходу  прийняли участь у вікторині  «Числа у правознавстві», відповідаючи на  запитання «Яке відношення має число «450» до органів влади?», «Чим знамените  число «1710» в історії українського державотворення?» та ін..
До уваги присутніх  було запропоновано  інфографічний фільм «Час робити великі зміни». Фільм складається із трьох частин: «Чому?» - де пояснюється необхідність реформи, «Як?» - де йдеться про зміст реформи і яким чином вона має бути реалізована та «Міфи» - де розвіюються основні неправдиві судження щодо реформ. Бібліограф відділу обслуговування Маргарита Каймакова підготувала рекомендаційний список літератури «Конституція України: традиційне і нове», в якому висвітлена  не тільки література про Конституцію, а  й подано список Інтернет – ресурсів на дану тематику. 
 
 
Цього року святкування Дня Конституції України набуло іншого значення – це не просто данина традиції, а можливість проявити свій патріотизм та згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали право на свободу, адже сьогодні ми знову змушені захищати суверенітет та цілісність нашої держави.
Працівники Миргородської центральної бібліотеки  від щирого серця вітають всіх  з Великим державним  святом – Днем Конституції України !  Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої держави.   Сподіваймося на краще майбутнє, давайте дивитися з вірою та оптимізмом,  разом створювати нову,  єдину, щасливу, соборну, могутню,  європейську державу ! Зі святом Вас! З Днем Конституції України!
 

Тетяна Мостова , завідуюча відділом обслуговування  центральної районної бібліотеки

Переглядів: 473 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz