ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:57

Головна » 2019 » Квітень » 15 » Слід книгу хорошу узяти — І диво ввійде до кімнати… Ці слова поета Костянтина Ібряєва влучно характеризують атмосферу ІІ (районного) ет
10:04
Слід книгу хорошу узяти — І диво ввійде до кімнати… Ці слова поета Костянтина Ібряєва влучно характеризують атмосферу ІІ (районного) ет
 
Ці слова поета Костянтина Ібряєва  влучно характеризують атмосферу  ІІ (районного) етапу обласного  конкурсу  «Найкращий читач  Полтавщини - 2019», який традиційно  відбувся  навесні, 12 квітня, в  районній бібліотеці для дітей.  Найкращі читачі 6 та 7 класів дванадцяти сільських та селищних бібліотек Миргородського району -  Олександра Олексієнко, Ольга Верещака, Нікіта Бойко, Зоя Головань, Єлизавета Канцибер, Валерія Корецька, Владислав Голтвянський, Надія Боюка, Олександра Назаренко, Катерина Ніконенко, Дар’я Перепелиця, Валерія Таран, Дмитро Свірідов, Назар Тарновцев, Олег Шаповал,  Артем Гнатик,  Надія Мельник - ділилися своїми враженнями від прочитаних книжок. Книжки про сучасних школярів, пригоди, фентезі, фантастика, детективи - найулюбленіші серед конкурсантів.
 
 
 
 
                  
 
 
 
 
 
 
Старанна підготовка дітей до конкурсу - цікава розповідь про улюблену книжку та складений за вимогами  Читацький щоденник - завдали членам журі ( Валентині Міщенко, заступнику директора Миргородського РБК; Наталії Харасайло, українській поетесі з Миргорода; Ользі Солосі, провідному бібліотекарю Миргородської ЦРБ; Тетяні Зубченко, бібліотекарю Бакумівської сільської бібліотеки; Аллі Савчук, провідному бібліотекарю Миргородської районної бібліотеки для дітей)  чимало клопоту з визначенням найкращих.
 
 
 
      Серед 10 конкурсантів - шестикласників  найкращим читачем Миргородського району в 2019 році став Владислав Голтвянський, кращий читач Комишнянської селищної бібліотеки, прихильник творчості Наталії Щерби.
              
 
               А серед 7 семикласників  підтвердив звання найкращого  Артем Гнатик, читач Попівської сільської бібліотеки. Цьогорічній перемозі він завдячує книжці   Брендона Мулла «Звіродухи. Народжені вільними»,  яку отримав   у подарунок,  ставши переможцем  ІІ (районного) етапу конкурсу «Найкращий читач Полтавщини – 2018».
           
      
          14 травня на Владислава та Артема    чекає ще одне випробування. Вони візьмуть участь у ІІІ (обласному) етапі конкурсу, що відбудеться в Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного. А це спонукає їх до ще активнішого читання. 
 
 
           Гадаю, що з вибором книжок для читання проблем не виникне.  Звичайно ж, їм знадобляться рекомендації однолітків та бібліотекарів районної бібліотеки для дітей, які презентували книги шведського дитячого письменника Ульфа Старка, отримані в подарунок від посольства Швеції в Україні.
            

          Популярність   конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» серед бібліотек Миргородщини очевидна. Він потрібний принаймні для того, щоб спонукати дітей читати. Бо для того щоб рости, дітям потрібні не лише їжа та сон, а й книги. Адже вони покликані допомогти дорослішати, навчитися відповідалбності за свої вчинки, стати особистістю з власною думкою та самостійним мисленням.
 
 
                     Валентина Зінченко, заступник директора Миргородської ЦБС 
Переглядів: 318 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz