ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 10:30

Головна » 2017 » Лютий » 22 » У мові є і серце, і вуста, і є ім’я красиве - Україна.
16:30
У мові є і серце, і вуста, і є ім’я красиве - Україна.
 
 
Солов’їну, барвінкову –
Колосисту навіки –
Українську рідну мову
В дар дали мені батьки.
Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження, це почуття, які допомагають нам виразити любов і турботу про рідних та друзів, це радість, якою ми ділимось з коханою людиною, це душа, що випромінює життєву силу, це невичерпне джерело, звідки ми черпаємо наснагу, знання і прагнення осягнути всесвіт.
Мова – це одне з багатьох чудес світу. Вона являється тим цінним надбанням нашого буття, тією скарбницею важливих знань, що визначає нашу ментальність. У ній сконцентровано всі бажання, надії та сподівання мільйонів людей, що являють собою єдиний народ.
Саме вона – наша мова – втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської.
Мова – це душа народу, а народ без мови не народ. А наша прекрасна мова – солов’їне слово – витворена славними пращурами, виплекана національними світочами думки та духу, увібрана нами з материнським молоком, не може і не повинна бути ущемленою і зацькованою, спаплюженою і розчавленою нині – в самостійній Українській державі.
Щороку, 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Тож і Біликівська сільська бібліотека спільно з будинком культури підготувала для своїх відвідувачів музично-літературну годину «У мові є і серце, і уста, і є ім’я красиве -Україна.»
У бібліотеці цій даті приурочена книжкова виставка «Скарб України рідна мова». Користувачі залюбки знайомляться з представленими матеріалами, а це:
І. Вихованець «Розмовляймо українською», А. Бортняк «Ну що б, здавалося, слова»,
А. Матвієнко «Рідне слово» та іншими. Кожна книга – це джерело знань про багатство рідної мови, найкращих виразників людських думок і почуттів – слова, культуру мовлення.
 
На масовому заході діти також прослухали мелодійні пісні нашою рідною мовою. Декламували чудові вірші
 
 
З задоволенням слухали розповідь-роздум бібліотекаря як потрібно поважати рідну мову.
 
 
Мова – мережана сходом і заходом, гаптована сяйвом місяця і зірок, переткана барвінком і вишневим цвітом… Вона – вся з гомону полів, лісів і морів,батьківської, отчої, рідної землі. Запашна, співуча, гнучка, сповнена музики і квіткових пахощів, вона підвелася з колін, як піднялася й наша Україна.
Не вдалося і не вдасться ворогам знищити нашу мову, наш народ, тому що ми відважна, хоробра, патріотична нація. А інакше і бути не може, адже ми нащадки славних козаків.
Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 453 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz