ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:56

Головна » 2016 » Серпень » 18 » З святом тебе, наша Україно!
16:04
З святом тебе, наша Україно!
 
16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України і постанову «Про День проголошення незалежності України». В пам'ять про ті події 16 липня 1991 року було уперше відзначено День Незалежності України.
 Але оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. 
Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про День незалежності України», в якій вказано:
1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.
 2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність.
           До речі, за грудень 1991 р. Україну визнали 68 держав, а впродовж 1992 р. – ще 64 держави.
Напередодні святкування Дня Незалежності України, користувачі Попівської сільської бібліотеки  мали змогу ознайомитись з розгорнутою книжково-ілюстративною виставкою «Живи та міцній, Українська державо!», присвячену 25-річчю нашої державності.  Книжкова виставка представляє праці відомих істориків. Висвітлені події від Ярослава Мудрого, Данила Галицького, Запорізької Січі – звідки і взяла витоки Українська національна ідея – до здобуття державної незалежності та сьогодення. Література розкриває факти та події історії України: зрушення в політичній системі, становлення структур державної влади, побудова нації, проблеми прав людини, зміни в економіці, соціальній сфері, в моделях соціальної поведінки. На виставці представлені матеріали, маловідомі літературні джерела про видатних постатей від часів Київської Русі до наших днів: патріотів, меценатів, вчених, громадських та політичних діячів, учасників боротьби за Незалежність України та збереження національної ідентичності. Один із розділів виставки «Село моє, маленька крапелька величної держави», присвячений історії та сучасності нашого села. Завідуюча бібліотеки по даному розділу для дорослих читачів провела бібліофреш, познайомила з літературою про рідний край, зокрема запропонувала присутнім познайомитись з книгами Дмитра Шупика ,Сергія Білана та Василя Ошеки «Дорога до рідного дому». Користувачі Попівської сільської бібліотеки Марія Кругла, Надія Дячко, Ольга Усенко, Галина Подоляка з задоволенням переглянули познайомилися з літературою  про історію свого рідного села. 
Адже, як сказала Любов Демидко, в своєму виступі: «Коли є минуле, є і шанси на майбутнє. Проблеми є і будуть. Вони свідчать про реальність існування цього суспільства і держави, і бажання долати ці проблеми. Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути».
Наш український древній рід
Такі державні заложив основи,
Що скільки буде  існувати світ,
Нас не здолають у житті ніколи.
Запрошую до нашого  Попівського Храму книги!
 
Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою – філіалом.
Переглядів: 329 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz