ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Травень » 4 » Краю мій лелечий, Земле моя рідна, як твої простори милі не любить?
12:15
Краю мій лелечий, Земле моя рідна, як твої простори милі не любить?
 
 
 
Теплого сонячного суботнього ранку зібралися учні 7 та 8 класів  Попівської ЗОШ 1-3 ст. біля сільської бібліотеки, бо саме їм, запропонувала завідуюча бібліотеки вело мандрівку    ,,Стежками рідного краю.”
 Веломандрівка організовувалась з метою удосконалення знання читачів - дітей про історію рідного краю, про заповідні місця Попівки .  Завідуюча бібліотеки прагнула викликати інтерес до вивчення минулого свого села, виховати любов і повагу до своєї малої Батьківщини.
Діти, разом з бібліотекарем, вивчали краєзнавчу літературу та малювали карту обраного маршруту.
 
  І, не випадково, вирішили відвідати сусіднє село Малу Грем’ячу, тому, що бібліотекар звідти родом і добре знає його історію та ще й тому,що в лісі росте дуб, якому 300 років.
 
 
 
Мандрівники, затамувавши подих, слухали історію та легенду, пов’язані з цим диво-дубом та селом, яке в 60-70 р.р. мало 80 дворів, а вже сьогодні лише три будинки і п’ять жителів.
А ще, мандруючи стежками рідного краю,  ми побачили красу і могутність рідного краю, любувалися весняними квітами в лісі, деревами, які прокинулися від зимової сплячки. Не шуміли голосно, щоб не налякати птахів і вели розмову про природу, яка нас оточує, серед якої ми живемо. Вона дає нам все необхідне для життя. Природу потрібно берегти.         
Сьогоднi ми щасливi , що народилися i живемо на такiй щедрiй, багатiй, мальовничiй землi - на нашiй славнiй Миргородщині.
 
 
 
Всі задоволені і втомлені радісно,отримавши масу позитивних вражень від спілкування з природою рідного краю, повернулись з  бібліотечної, краєзнавчої  веломандрівки.
 
Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою-філіалом.
Переглядів: 350 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz