ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Травень » 6 » 33 роки з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС.
12:28
33 роки з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання.

Минуло 33 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.
 
    В Попівській сільській бібліотеці була проведена еко-година для дітей 5-9класів «Чорнобиль без строку давності». Завідуюча бібліотекою розповіла, що  унаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше ніж 2300 населених пунктів, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво в багатьох регіонах України, Білорусі і Росії, призвела до зниження виробництва електроенергії для потреб економіки. Істотні збитки було завдано сільськогосподарським і промисловим об'єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство. Але ніякими фінансовими розрахунками не виміряти людське горе, пов'язане зі смертю чи втратою здоров'я ліквідаторів аварії, із хворобами дітей, зі страхом згубних наслідків катастрофи.  А також наголосила, що не стояли осторонь цього лиха і виконали свій громадський обов'язок жителі нашого села Попівки, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Кольвах Володимир Романович, Рябчун Анатолій Іванович, Ошека Олександр Іванович, Міхтян Віталій Григорович, Гнатик Олексій Семенович, Ромодан Анатолій Іванович, Борисов Валерій Геннадійович, Шпак Іван Павлович, Золотар Олексій  Іванович, Заводовський Юрій Іванович, Киченко Віктор Васильович, Гуржій Василь Іванович. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх героїв-чорнобильців та наших односельців: Нестеренко Володимира Івановича, Микільченко Олексія Федоровича, Макарець Василя Григоровича, які ціною  свого життя захистили світ від страшної біди. 
         Відвідувачі ознайомилися з викладкою літератури,присвячену даній тематиці "Світе, Чорнобиль - то біль мого краю".
 
 
 
 
 
 Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.
  Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.
Переглядів: 276 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz