ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Вересень » 22 » Бібліотека - мій бальзам
13:29
Бібліотека - мій бальзам
 

30 - вересня Всеукраїнський День бібліотек

Бібліотека - мій бальзам,
Життя своє їй присвятила.
Вона мені, як рідний дім,
Завжди жадана, люба, мила.
 
 
Дуже швидко пливуть роки… Наче вчора, молоденька, дуже гарна, струнка, мов берізка, з великим багажем бібліотечних знань, з великим бажанням нести односельцям знання, добро, щедрість свого гарячого серця, з великою любов’ю до книги, до бібліотеки, до її відвідувачів, переступила поріг сільської книгозбірні й залишились працювати в бібліотеці... Майже 25 років бібліотечного стажу… Величезний досвід… Великий авторитет в громаді, в районі, серед читачів, колег по роботі, односельців…
Світлана Андріївна Челембієнко – все своє свідоме життя присвятила служінню книзі, бібліотеці, читачам, жителям свого села. Її всі знають в обличчя, її всі поважають, люблять, довіряють, звертаються по допомогу, пораду, з нею приємно поспілкуватись, обговорити новини, радитись...
            А почала вона свій трудовий шлях з  серпня місяця 1989 року. Дипломованого спеціаліста – хореографа направили на роботу у далеке від гомінких міст та магістральних доріг село Черкащани, яке зручно вмостилося довколо озера у розлогому вибалку, на задвірках Миргородського району. Світлана організувала танцювальний ансамбль «Нумо, дівчата!». Але посаду хореографа в селі швидко скоротили і Світлані запропонували прийняти Черкащанську сільську бібліотеку, на що вона з задоволенням дала згоду. Бо її природний розум, допитливість, бажання пізнати глибше навколишній світ невпинно вели до книги, до читання. Зрозумівши, щоб керувати бібліотекою потрібні нові знання Світлана вступає до Гадяцького державного училища культури  ім . І. П. Котляревського на спеціальність бібліотекознавство і бібліографія, яке закінчує в 1996 році, отримавши диплом з відзнакою. З того часу Світлана весь свій талант, доброту і любов віддала книзі. Як згадує сама Світлана «коли я вперше зайшла до бібліотеки, в якості її завідуючої, сіла на своє робоче місце за кафедрою то почувала  себе найщасливішою людиною, дуже пишалася тим, що я тут працюю. Чим тільки не займався бібліотекар на той час в селі: займалася  переписом населення, ходила по вулицях збирати яйця, в полі  - сапала кукурудзу, соняшник, буряк, збирала огірки та помідори , переписувала собак… Тепер про той період життя згадуюю з гумором, та ще з якимось ніжним смутком, деякою ностальгією…»
            Зараз Світлана – відомий ініціатор багатьох інновацій у бібліотечній галузі. В цьому році активно включилася у проект  «Створення пілотних культурно-освітніх майданчиків для дорослих в невеликих населених пунктах Миргородського району Полтавської області». А які чудові масові заходи проводить бібліотекар, завжди використовує краєзнавчий матеріал. Світлана впевнена, що коли розповідаєш про людей свого села, про їх справи, їх подвиги, їх життя – це односельцям буде цікаво і вони завжди відвідають такий захід.
 
 
 
 А як бібліотека співпрацює з меценатами – підприємцями, громадськими і державними діячами району, популяризуючи імена благодійників на сторінках місцевої газети «Прапор перемоги» у своїх замітках про проведені заходи.
            Не залишилась поза увагою Світлани і громадська діяльність: у різні роки вона була головою селищної виборчої комісії, головою дільничної комісії, вміло справлялася із обов’язками секретаря виборчої комісії.
            Бібліотекар - це багатогранна професія, яка вимагає від нього знань та ерудиції. Хіба не престижно бути ерудованим, дізнаватися першим про новини у світі інформації, володіти сучасною інформаційною культурою та знаннями інформації у новому вигляді (Cd дисками , електонними книгами, комп’ютерними енциклопедіями, путівниками, довідниками з літератури, живопису, музики). Працівник бібліотеки високий професіонал, що завжди прагне підвищити рівень професійної освіти, тому не випадково, в цьому році, Світлана стала студенткою Полтавського  національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка за  спеціальністю «Культурологія».
За здобутки у галузі бібліотечної справи неодноразово була нагороджена Грамотами Миргородської районної державної адміністрації, Грамотами Миргородського районного відділу культури і архіву, Грамотами обласних бібліотек, Грамотами Миргородської ЦБС.
            Сама енергетика імені «Світлана» спрямовує на досягнення бажаного вже сьогодні, а життєве кредо «Бібліотека - мій бальзам» підсилює впевненість у власних силах і можливостях.  При цьому Світлана надзвичайно товариська, комунікабельна, легка у спілкуванні людина, а зодіакальний знак  Близнюки поєднав у її характері твердість і жіночість, серйозність і привабливість. Вродлива жінка, любляча донька, вірна дружина, лагідна матуся, щира невістка – вона справжня берегиня своєї родини.  Вона живе своєю родиною і бібліотекою, дихає бібліотекою, віддає їй все тепло своєї щедрої та доброї душі, не уявляє себе поза своєї рідної сільської книгозбірні…
            Користуючись нагодою, хочу висловити Вам  , Світлано Андрієвно, вдячність за багатогранну благородну діяльність, бажаю Вам творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів та звершень, у Вашій благородній просвітницькій справі, на благо розвитку бібліотечної справи Миргородщини!
 
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 470 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz