ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Квітень » 26 » ЧОРНОБИЛЬ – ТРАГЕДІЯ СТОЛІТТЯ
16:24
ЧОРНОБИЛЬ – ТРАГЕДІЯ СТОЛІТТЯ
 
                                                        Чорнобильський вітер по душах мете
                                                        Чорнобильський пил на роки опадає.
                                                Годинник життя безупинно іде,
                                      Лиш пам’ять усе пам’ятає.
            Чорнобиль... Мертва зона... Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. В історію Чорнобиль увійде наза­вжди як місто, у якому сталася одна з найбільших в історії людства катастроф.
            У ніч із 25-го на 26-те квітня 1986 року о 1 год 23 хв 40 с, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний... Стражденна наша земля... Зрита моги­лами, засіяна кулями, полита кров'ю... І, здавалося б, на цій мученицькій землі ніколи не повинно се­литися ніяке горе, бо вже стільки було того горя, що крізь віки й досі чується відгомін тяжкого люд­ського стогону. Але ж ні, доля, послала нам нелюдське випробуван­ня — Чорнобиль.
             Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими жителями Біликівської громади які були на тій чорній землі: Яценко Василь Дмитрович, Панченко Іван Григорович, Лябах Анатолій Сергійович, Бондаренко Дмитро Борисович, Назаренко Володимир Олексійович.
Маючи таке багатство як книга, бібліотека просто не має права не приділяти уваги цій темі. Вшановуючи пам’ять тих, хто ціною свого життя та здоров’я ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи Біликівська бібліотека спільно з Будинком культури  провела годину пам’яті «Чорнобиль не має терміну давності». На масовому заході бібліотекар розповіла про наслідки вибуху Чорнобильської атомної електростанції, діти ознайомилися з книжковою виставкою «Відлуння чорнобильських дзвонів»,  учениці нашої школи Шуляренко Юля та Ліля на аркуші паперу показали історію Чорнобильської катастрофи. У виконанні Клименко Ольги та Бобир Станіслава прозвучали вірші : Ліни Костенко «Страшний калейдоскоп», Івана Драча «Чорнобильська мадонна».
 
 
 Користувачі переглянули відеоролик із кінофільму «Аврора».
            Наш земний уклін, довічна вдячність усім, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вічна пам’ять тим, хто поклав своє життя, захистивши нас від радіаційної загрози.
 Згадаємо про них скорбною хвилиною мовчання.
                  Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 308 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz