ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Червень » 27 » Чорнобривці у рідному краї
09:22
Чорнобривці у рідному краї
 
 
Споконвічна традиція усіх народів - патріотична любов до клаптика рідної землі, де ти народився і виріс, повага до батька-матері, пам'ять про предків, шанування рідної мови, історії, усвідомлення себе кров'ю і плоттю свого народу, бажання передати його духовні надбання у спадок наступним поколінням - це природні почуття. У серці справжнього українця завжди жив і житиме той яскравий вогник , що повсякчас нагадує нам про наше походження, про наше минуле. Це та незгасима зоря, що кожний час зігріває душу своїм теплом, спогадами та дає нам надію на краще майбуття, на великі досягнення та звершення українського народу як могутньої та непереможної нації.  Тому і не дивно, що чергове засідання  клубу дозвілля для жінок «Подруга», який функціонує при Попівській сільській бібліотеці, було присвячене саме  вивченню однієї з сторінок історії свого краю, а саме бібліотекар підготувала краєзнавче повідомлення «Попівчани – учасники революційних подій 1917 – 1921 років на Миргородщині». Присутні мали змогу познайомитись також з  переглядом літератури «Бій за державність 1917 – 1921 років».
 
 
Попівка - це мальовнича перлина Миргородщини. Перша згадка про село з'явилася ще у 1572році (у другій половині 16 століття), тому воно є досить давнім поселенням. В вересні цього року попівчани будуть святкувати 445 річницю із дня заснування села, тому члени клубу «Подруга», а  це  саме ті ініціативні люди, які своїми руками хочуть  зробити своє село кращим  і вирішили провести екологічну акцію висадки квітів- чорнобривців під назвою : «Живи та квітни, село моє рідне!».  В центрі села, попереднім сільським головою Олексієм  Миколайовичем Шпаком, було  закладено клумби і посаджено  квіти. Тепер ці клумби підтримуються  працівниками із центру зайнятості населення  і гарно повесні на ній цвіли іриси. Під час акції  дівчата з «Подруги»  вирізали сухі пагони квітів і на центральній клумбі села  висадили 445 кущів чорнобривців. Саме символічно, висадили - 445 кущиків, адже вони будуть квітувати до дня святкування, в вересні 2017 року, 445-річчя заснування нашого рідного села. А ще посадили квіти біля пам’ятника Т.Г. Шевченку та пам’ятного знаку «Борцям за волю України». Ми любимо своє рідне село і всього висадили біля  600 кущів чорнобривців. Чому чорнобривці? Та тому, що це рослини сильні, красиві і корисні. У нас їх люблять і цінують по – особливому, адже вони є символом матері та України. Самими активними учасниками акції були  Ліда Гирман, Наталія Кубай, Женя Недождій, Оля Зінченко, Галина та Катерина  Подоляка, Галина Рябко.
 
 
 І хай наше село  спалахує дивовижним цвітом різнобарвних квітів, що випромінюють яскраве світло та тепло, яке зігріває наші душі, спраглі до добрих вчинків та високих моральних цінностей.
 
Любов Демидко, завідувачка Попівської сільської бібліотеки - філіалу
Переглядів: 356 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz