ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Чужого болю не буває
12:02
Чужого болю не буває
 
                 
Україна і світ  з 1998  року в четверту суботу  листопада щорічно вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодоморів 1932—1933 років.  В усіх обласних центрах, 32-ох  країнах світу, у селах та містечках у цей день, українці приходять до пам’ятних знаків жертвам геноциду та запалюють свічки в пам’ять  про мільйони вбитих голодом.  Згадали тяжку долю українського народу, на яку випали страшні випробовування голодом й працівники культури села Черкащани  для них стало уже традицією проводити  щороку акцію пам’яті жертв голодомору.
         Вони закликають долучитися кожного не байдужого  пом’янути  душі усіх невинно убієнних. Тож о 10 годині, 25 листопада, з метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні,   прийшли до пам’ : Анатолій Черкащенко (пенсіонер, колишній вчитель),  Світлана Клименко  (пенсіонерка),  Людмила Ошека   та Людмила Мелешко  (головний бухгалтер та секретар сільської  ради), Олена Силка (домогосподарка), Надія Рожко та Сергій Рожко (директор та  художній керівник  сільського Будинку культури), Світлана Челембієнко               ( бібліотекар) і  вшанували пам'ять жертв, які загинули внаслідок трагічних подій 1932—1933 років, хвилиною мовчання. А  о  16 годині долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті»
 
В своїх оселях жителі села  запалили свічки  на підвіконні ,що нагадували  своїм світлом про те горе,  яке випало на долю нашого народу. Також Тамарою Рожко,  Оленою Балюк була проведена година скорботи “Чужого болю  не  буває» . Спогадами  про  своїх  пращурів  у  часи  голодомору  ділилися: Віталій Пирковський, Микола  Іщенко  та  Сергій  Рожко. А Бібліотекар познайомила присутніх з тематичним переглядом   «Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». Вона донесла  до аудиторії  об’єктивну інформації про трагічні події української історії.
 
         Тож  ми з впевненістю можемо сказати,  що ми Українці,  не допустимо забуття, збережемо себе і свою країну,  знайдемо в собі сили пройти тяжким шляхом, щоб кожен українець в майбутньому мав гідне життя і був гордим за свою Батьківщину.
Світлана Челембієнко, бібліотекар 1 категорії  Черкащанської  бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 397 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz