ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Грудень » 16 » Дай, Андрію, знати яку долю ждати
06:28
Дай, Андрію, знати яку долю ждати
 
                    
            13 грудня святкують день Андрія Первозванного. У народі вірять, що ніч на Андрія є чарівною. Вважається, що вона може відкрити таємницю майбутнього, а саме - дати дівчатам відповіді на найпотаємніші питання. Можна ворожити самостійно, але набагато цікавіше в організованому дівич-вечорі разом із подружками, як в далекі часи робили наші прабабусі. Тим більше що в цьому році цей день випадає на п'ятницю 13-те , що іще більше посилює магічну дію обрядів.
О 16.00 коли на подвір'ї з'явилися перші сутінки в Гаркушинській сільській бібліотеці юні чаклунки зібралися на Андріївські вечорниці. Директор сільського будинку культури та бібліотекар розповіли звичаї цього вечора. Дівчата з цікавістю слухали та перепитували про обряди свята.
 
 
 
 
З захопленням та великим інтересом виконували обряди: ворожили використовуючи крупу, ложки, чашки, поліна, цукор, сіль, цибулю, перстні, гроші. Чарівний в цей день виявився навіть огірок. Одне з най загадковіших було ворожіння на воску. Зачаклувавшись до пізнього вечора , дівчата запитували як можна поворожити вдома. 
 
    
 
                                                                       
   Усміхнені обличчя дівчат, їх активність, цікавість до минулого говорить про збереження традицій наших прабабусь.
 
 
 
Віра Глеба , бібліотекар Гаркушинської сільської бібліотеки
Переглядів: 221 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz