ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Червень » 4 » Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта
15:52
Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта
 
 
 
                 Діти - продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.                                                                      
  Уже традиційно, 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. 
            Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей, саме першого червня, прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. 
            ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
            У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. В Україні цей день відзначається із 1998 року.    У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей.                                                                                              Щоб відзначити  День захисту дітей до Єрківської сільської бібліотеки на свято «Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта» завітали найменші користувачі.
 
 
 
 Бібліотекар Людмила Роменська привітала діток зі святом та запросила пізнати світ бібліотеки. Діти із задоволенням та цікавістю розглядали виставку дитячих поробок, відгадували казкових героїв, розповідали віршики.  Дуже сподобалося переглядати  і українські казочки, які бібліотекар підготувала у викладці «Казка мудрістю багата». 
 
 
 
 Чудовий вернісаж на асфальті створили хлопчики й дівчатка разом з бібліотекарем та своїми мамами . Тут діти малювали сонечко, квіти, зайчиків, машинки та будиночки.
 
 
 
 
 
 Радість  переповнювала душі дітей, вони отримали багато позитивних емоцій  та гарний настрій на цілий день. А на згадку про таку чудову зустріч бібліотекар подарувала діткам гарні книжечки.               
                                                         
   Розпочалися канікули, а це можливість, частіше відвідувати бібліотеку та прочитати нові цікаві книги.  А щоб зручніше було вибрати книгу в бібліотеці оформлена  викладка дитячих книг « Книжкове літо: день за днем», яка вже привернула увагу відвідувачів та задовольнить потреби юних читачів.
 
 
 
 
       Людмила Роменська, бібліотекар І категорії  Єрківської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 418 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz