ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Вересень » 9 » До Вашої УВАГИ!!!
09:16
До Вашої УВАГИ!!!
 
 
Представляємо  творчість читачів Попівської сільської бібліотеки
 
Зінченко М. В.      Гнатик І. О.
 
Весела сім’я їжачків!
                Казка
 
 
 
 
 
 
 
 
1 частина
 
«ХОВАНКИ»
    Був теплий осінній день. Матуся їжачиха збирала ласощі для дитинчат.
    Вона годувала малюків грибами, яблуками, всим тим, що є в саду. Поки мама шукає їжу, малята нетерпляче чекають її.
    Іноді вони піднімають гамір на весь сад. Ів той час, коли повертається матуся, бешкетники швиденько забігають до будиночку. Коли відчиняються дверцята їжачки сідають за стіл чекаючи свої смаколики, але їжачиха давала не всі солодощі, а відкладала їх на потім і клала на саму вищу полицю.
    Коли дитинчата виросли, мама-їжачиха повела  їх у ліс. Хоч і була пізня осінь, але в той день було тепло і сонячно. Лісові жителі дуже раділи новим гостям.
     Їжачок Колючка запитав: «Мамочко, хто так гарно співає цю пісеньку»? Та це ж соловейко! – сказала мама. І тут запитує в матері Чорничка: «Мам, хто то руденький стрибає по гіллі, в роті несе шишку може то мені»? Їжачиха їй відповідає: «То білочка малятам шишку несе, а не тобі Чорничко.»
      Їжачки були дуже щасливі прогулянці по лісу.
Вони гуляли, роздивлялися дерева і рослини. Аж ось їжачок Ласунчик говорить: «Давайте пограємо в хованки»!
     Дітлахи почали гратися в хованки. Один заховався за дубом. Друга заховалась в купі кленового листя, а інші розбіглися по лісу, але один із них якого звати Чіп вирішив заховатися, куди мама їх ще не водила.  Він прибіг до озера.
Там вирішив сховатися в
кущах…
     Їжачок сидів там аж до
Заходу сонця. Його вже
давно шукала сім’я.
Матінка дуже хвилювалася.
Чіп вирішив спробувати
повернутися додому, тільки він ступив декілька кроків, як згадав, що  говорила мама. Вона розповідала, що коли ти загубишся стій на місці! Їжачкові стало холодно, він згорнувся в клубочок біля озера. І лежав аж поки не потемніло.
      Мама їжачиха вирішила повернутися додому щоб потім його шукати без дітей. Вони вирішили іти через озеро. Матуся розповідала їм про жителів озера: «А ось і це озеро яке…» «А це не Чіп?»!- крикнула Чорничка. Мама підбігла до колючого клубочка. І почала його трусити, Чіп розгорнувся і побачив маму. Їжачок дуже зрадів, обійняв матусю братиків і сестричок міцно-міцно. Він пообіцяв, що більше не буде ходити там, де не дозволяє мама.
     Ідучи додому діти
згадали, що забули
прибрати дім від
безладу. Дітлахи
переконували мамусю
 
не заходити до будинку,
але мама сказала: «Вже
пізно пора спати.»
      Їжачиха заходить до  Будинку, а там неймовірне: на підлозі лежать м’яті фрукти, на підвіконні в горщику замість кактуса цибуля, в ліжечку найстаршої доньки пух і пір’я: «Мабуть бій подушками почався» А у ванній на дзеркалі було написано зубною пастою «УРА»! Мама не кричала на них, а посміхнулася і допомогла прибрати.
     Після прибирання Чорничка сказала: «Мамо ти в мене найкраща!» Ласунчик доповнив: «Ти найкраща мама в світі!» А Чіп підійшов до їжачихи і тихенько сказав: «Матусю чому ти нас не сварила?» матінка пояснила, що кожен відповідає за свій вчинок. Вчинки бувають добрі і злі. Наприклад: добрий вчинок це коли ти підтримав друга в біді. А злий вчинок це коли ти побився з ним через те, що він розлив на тебе чай ненавмисно. Ви вчинили не правильно, але ви будете тепер знати, що потрібно виконувати доручення.
     «А тепер час спати».-сказала мама.
ДОБРАНІЧ!...  
Переглядів: 260 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz