ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Є місце подвигу не тільки на війні
16:39
Є місце подвигу не тільки на війні
 
                              
Таку назву мала година-реквієм, підготовлена працівниками Комишнянської селищної бібліотеки та зонального будинку культури. А приурочена вона була 31-й річниці Чорнобильської трагедії.
Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя безупинно іде…
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.
Ці поетичні рядки стали лейтмотивом заходу. Чорнобиль… Мертва зона… Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються в наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони – порожні, мертві. Поступово, тихо руйнуються, зникають неповторні цінності поліської давнини. Про цю жахливу трагедію важко згадувати. Страх проймає душу при згадці про численні людські жертви Чорнобильської катастрофи. Наша країна вперше відчула на  собі грізну силу ядерної енергії, що вийшла з-під контролю. Ще багато століть Чорнобильська трагедія буде нагадувати про себе. Їй присвячені численні книги та публікації в періодичних виданнях.
 Запрошені на захід учні 6-7 класів Комишнянської ЗОШ мали змогу ознайомитися з представленою на тематичній викладці «Мужність залишається в віках» друкованою інформацією, яка розкриває причини і наслідки цієї техногенної катастрофи.
 
 
 
 Мабуть, немає в Україні місця, де б не було тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Селище Комишня теж не минуло це лихо, а покликало наших односельчан на допомогу. Серед них були також запрошені на захід: Юрій Єремеєв, Анатолій Коршак, Василь Рахно. Ведучі заходу, методист зонального будинку культури Світлана Мирошник та учні 7-го класу місцевої школи Аліна Топух та Ірина Котова розповіли присутнім на заході про хід ліквідації наслідків аварії з перших хвилин після вибуху. Їх виступи чудово доповнив показ слайдів і відеороликів.
 
Зі словами вдячності до своїх земляків, які, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, звернувся селищний голова Володимир Іванович Харченко. А дарунком для них стала пісня «Чорнобильська біда», яка прозвучала у виконанні учасниць дитячого вокального ансамблю Ірини Пелешенко, Аліни Топух, Уляни Котової та Яни Філатової. А сестри Аня та Таня Трохініни щиро і зворушливо виконали пісню «Земля».
 
Назавжди залишаться в пам’яті комишан односельчани, які ціною власного життя захистили нас від радіаційної загрози: Сергій Кутас, Павло Лускань, Микола Розсоха,  Олександр Килимник, Володимир Іщенко, Микола Черненко. 
Сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо відповідальність за безпеку свого існування на планеті Земля,  адже саме від нас залежить, щоб подібна техногенна катастрофа  ніколи не повторилася у майбутньому.
              
Валентина Четверова, завідуюча Комишнянської селищної бібліотеки
Переглядів: 390 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz