ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 12 » І лине над землею Шевченкове слово
17:41
І лине над землею Шевченкове слово
 
 
 
Щовесни ,коли тануть сніги.        
І на рясті засяє веселка
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка
 
Такими словами, 9 березня, розпочався літературний вернісаж «Шануємо і свято бережемо пам’ять про тебе, Тарасе».
Присутні мали змогу оглянути   книжкову виставку «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема». Користувачі бібліотеки познайомилися із творчою діяльністю Т. Г. Шевченка, його найвідомішими витворами мистецтва, розширили свої знання про життєвий і творчий шлях Кобзаря.
            Окрасою  виставки  є портрет Тараса Григоровича, який вишила та подарувала для бібліотеки жителька села Кибинці Катерина Кіндратівна Дудіна.  А ще стіни бібліотеки  прикрашає робота пенсіонерки користувачки сільської бібліотеки Ольги Василівни Вієри.      Про портрети Тараса Григоровича Шевченка та їх авторів розповіла завідуюча бібліотеки, а ще вона розповіла про перебування Тараса Шевченка на Миргородщині. А про своє бачення творчості Тараса з великою теплотою  розповідала жителька села , пенсіонерка Ганна Федорівна Свир та подарувала для книжкової виставки - інсталяції власноруч вишиті салфетки.
 
Дівчата, в українських сорочках, учениці 7-го класу Кибинської ЗОШ Вікторія Макаренко  та Віталіна Довганієць прочитали вірші поета.
 
 
 
Присутні  також мали змогу познайомитися з виставкою малюнків,
 
 
  учня 9 класу Кибинської ЗОШ Ребрика Олександра, зокрема  захопилися  всі черговим подарунком для бібліотеки  - портретом Тараса Григоровича Шевченка,  який Саша подарував для бібліотеки.
 
 
 
Яскравим доповненням свята стала слайд-презентація «Пам’ятає Шевченка Полтавщина».  На закінчення  літературного вернісажу завідувачка сказала чудові слова :
«У кожній хаті нехай живе, а не стоїть почесно на полиці мудре, ніжне, пророче слово нашого Кобзаря. Адже його твори – це історико-культурні пам’ятки, що житимуть віки, як живуть у народі перекази про народних героїв».
Присутні на заході ще раз переконалися, що вся творчість Великого Кобзаря – геніальної людини, громадського діяча, поета, драматурга, прозаїка, живописця, рисувальника й гравера – міцно пов'язана зі своїм часом, виросла з цієї дійсності та всією суттю спрямована в майбутнє – наше сьогодення.
 
Надія Глушко, завідувачка Кибинською сільською бібліотекою-філіалом.
Переглядів: 335 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz