ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Травень » 3 » І пам'ять згадкою торкає…
15:50
І пам'ять згадкою торкає…
 
 
В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одне з них, 26 квітня , коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо  зловісний вогонь радіаційного вибуху. У 2018 році годинник життя відраховує 32 роки від Чорнобильської катастрофи.                               
 Мабуть в Україні немає жодного населеного пункту де б не було меморіалу, пам’ятника, чи знаку, що засвідчує нашу пам'ять про Чорнобильську трагедію. Меморіальний знак в селі Гаркушинці, в цей день, зібрав біля себе мешканців села. Працівники будинку культури та бібліотекар провели мітинг «Пам'ять з полиновим присмаком болю».
 
В вересні минулого року відійшов у вічність колишній голова Чорнобильської організації Миргородського району Григорій Іванович Корпан. В пам'ять всіх померлих ліквідаторів була оформлена фотовиставка, їх вшанували хвилиною мовчання.
 До слова були запрошені голова сільської ради Олег Кобильченко, чорнобилець Микола Корпан, Іван Вітенко, Ольга Педорич.
 Учасники народного колективу «Явір» виконали тематичні пісні. Також пролунали пісні у виконанні Олексія Богині, Олега Корпана та Анатолія Питомця. 
 
Всіх ліквідаторів зачитано поіменно. 
Учні з вдячністю дарували їм квіти, вони спілкувалися з героями свого села.
 
 Такі мітинги найкращий приклад для підростаючого покоління. Після мітингу ліквідаторів запросили до сільської бібліотеки, де для них було організовано частування від  фірми «Миргородська». Зібравшись за столом, згадали добрими словами  своїх побратимів і пам'ять знову їх повернула в ті страшні квітневі дні 1986 року.
 
 
Також всі присутні переглянули книжкову виставку «Терновий вінок Чорнобиля».  Сільський голова, директор будинку культури, бібліотекар, ліквідатори ЧАЕС та вдови героїв Чорнобиля, вдячні директору з виробництва АФ «Миргородська» Сергію Замоздрі в наданні спонсорської допомоги  проведення мітингу.
 
         Тетяна Питомець, директор Гаркушинського СБК
Віра Глеба, бібліотекар Гаркушинської сільської бібліотеки – філіалу.                                                                 
Переглядів: 354 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz