ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2020 » Січень » 10 » Я воскрес, щоб із вами жити
10:39
Я воскрес, щоб із вами жити
 
 
 
       Двадцять вісім – це дуже мало.
         Двадцять вісім – це наче й не жив.
         І поклали поета в хмари –
         І до хмари немає стежин
                                            А.Кравченко
      Василь Симоненко прийшов до нас провісником нової доби України. Короткий спалах його життя став незгасною зіркою його поезії. Патріотична лірика, любов до рідної України посідає визна­чальне місце у творчості Симоненка. Народився поет 8 січня 1935 року на Полтавщині в селі Біївці. Виховувався лише мамою-колгоспницею та дідусем. До школи малому приходилося ходити пішки більше 9 км, але закінчив її з золотою медаллю. Він був дуже обдарованою дитиною, мав гарну пам’ять та гострий розум.                          У 1952 році вирішує пов’язати своє життя з журналістикою. Вступив до Київського університету ім. Т. Шевченка де навчався разом з Б. Олійником, Т. Коломієць,  Б. Рогозою та А. Москаленком. Саме в студентські роки в нього загорається іскра до творчості та поезії зокрема. Товаришував з Л. Костенко, І. Драчем та А. Горською, разом з якими відвідував Клуб творчої молоді у Києві. Василь Симоненко горів бажанням запалити національне відродження.  
За все коротке життя Василя Симоненка встигли побачити світ лише дві книги – «Тиша і грім» (збірка поезій) та «Цар Плаксій і Лоскотрон». Його вірші вийшли друком у Мюнхені. Решта праць вийшла вже після смерті поета за допомогою його друзів.                                                                                                        
До 85 – річчя від дня народження українського журналіста, поета – шістдесятника, лауреата Шевченківської премії (посмертно)  Василя Симоненка в Єрківській сільській бібліотеці  відбулося літературне читання  «Нерозстріляне українське слово». 
 
 А для всіх відвідувачів, хто бажає дізнатися більше про поета,  бібліотекар підготувала  виставку – портрет «Витязь молодої української поезії». 
 
 
 
 Користувачі мають змогу ознайомитися з творами та біографією поета, дізнатися цікаві факти з життя Василя Симоненка, ознайомитися з думками інших видатних людей про творчість та життя  нашого земляка.  
            Видатний поет і журналіст,Василь Симоненко, своїми текстами  відстоював найкращі людські та українські цінності. Як в епоху 60-их, так і нині, його гострі рядки та лірика не втрачає актуальності.
 
       Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 274 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz