ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Храм науки і добра!
14:09
Храм науки і добра!
                                                   
 
     З давніх давен повелося, що вогонь, і вогнище повинна підтримувати жінка. Мабуть тому і в бібліотеках працюють в основному жінки, які бережуть духовне тепло, потрібне людям.
          Бібліотеки - це не тільки сховище літератури. Це цілий світ, відкритий кожному, хто любить книгу. Дуже часто оточуючі міркують, що професія бібліотекаря скромна, непомітна і проста. Та ми знаємо, що професіоналом в нашій справі стати дуже не просто.             Працівникам бібліотеки необхідні і працелюбність, і вміння спілкуватись з людьми, розуміти їх.                                                                                                                       
 Бібліотекар -провідник, який допомагає книзі знайти дорогу до серця читача. Читач для 6ібліотеки завжди дорогий і шановний гість. І коли він приходить до бібліотеки, бібліотекар віддає йому свою мудрість і силу знань.
     Книга — це диво, де заховані мудрість і неосяжний світ знань.  Український народ склав багато приказок і прислів'їв про книгу, яка здатна не лише навчати, а й виховувати. Ти знаєш, що сьогодні книга існує не лише в паперовому, а й електронному вигляді, та попри це її роль незмінна. 
    Книга є безцінним джерелом знань, ключем, що відкриває всі дороги, другом і порадником людини.  Книга – казкова лампа, що дарує людині світло на далеких і темних дорогах життя», — так сказав латвійський письменник Андрій Упіт.
        На передодні Всеукраїнського дня бібліотек  Біликівська сільська бібліотека спільно з працівниками будинку культури для своїх відвідувачів провели дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Де наші молоді читачі спробували  побути бібліотекарем.
 
 
      Першою була  учениця 7 класу Таран Валерія яка спробувала підібрати для Залюбовського Ігоря книгу з віршами. Бібліотекар була задоволена вибором Лєри.  Вона запропонувала і Ніну Костюк, і Олексія Кононенка, та Віктора Терена. І Ігорю сподобалася Ніна Костюк «Прилетіла ластівонька».
 
      Другою була Швець Саша, учениця 6 класу, яка зуміла запропонувати дуже цікаві журнали  для своєї однокласниці Фесенко Яни. Серед журналів Дім: Сад: Город, Натали, Единственная, Лиза, Колосок Яна схотіла взяти собі науково-популярний природничий журнал Колосок.
 
      А Фесенко Яна допомогла учням 3 класу Герасименко Артему та Рожкову Олександру знайти відповідь в інтернет ресурсах  на урок природознавства про найбільше  озеро в Україні.
Хороша книга – втіха і розрада, вихователь і вчитель. Тому книзі така пошана, тому про книгу така турбота.    (М.Є. Шевченко.)
      Дорогі бібліотекарі вітаю Вас з наступаючим святом! Бажаю  творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у нашій благородній просвітницькій справі.
 
                Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 346 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz