ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Червень » 29 » Конституція - основний закон моєї держави
09:45
Конституція - основний закон моєї держави
 
 
 
                                         Україно, в паростках надій,
                                         Із широкою, як степ, душею,
                                         В думі сивії, волі молодій –
                                         Переймаюсь долею своєю.
            28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
Напередодні великого свята Дня Конституції Біликівська сільська бібліотека, спільно з будинком культури підготували для своїх односельців інформаційну подорож
 «Ми люди вільної держави», під час якої ознайомили відвідувачів із державною символікою України, та найважливішими правами кожної людини. Масовий захід звучав під музичне оформлення патріотичних пісень. Діти декламували прекрасні вірші про Україну. Та у виконанні Швець Саші, Таран Лєри, Перепелиці Даші, та Рудяк Маші прозвучали пісні Наталії Май «Добра пісня», та Галагана Ростислава «Розкажу про Україну».
            «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути». Ці слова належать видатному українському мислителю двадцятого століття В’ячеславу Липинському.  Практика застосування Конституції України свідчить про необхідність оновлення положень Конституції на основі збереження її демократичного змісту, розвитку її потенціалу. На даний час в сільській бібліотеці  пропонується до перегляду  інформаційно-тематична виставка: «Конституція – головний підручник життя», представлена література надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.
            І сьогодні хотілося б звернутися до нашої молоді  з такими словами:
 Ви – громадяни України, вам належить її майбутнє. Саме вам утілювати  в життя мрії і сподівання попередніх поколінь.
 
              Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 318 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz