ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2020 » Червень » 30 » КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ЗАКОН НАШОЇ ДЕРЖАВИ
13:11
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ЗАКОН НАШОЇ ДЕРЖАВИ

          28 червня наша країна святкує  День Конституції.     День Конституції - не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Дата  святкування була обрана не випадково, адже саме в цей день у 1996 році була прийнята Конституція України.

           Конституція - це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права і обов'язки держави, суспільства, громадян.
          З нагоди відзначення 24- ї річниці з дня ухвалення Основного закону країни відбулось покладання квітів до памятника Т.Г.Шевченку та до памятного знаку «Борцям за волю України». У церемонії покладання квітів взяли участь працівники Попівського сільського будинку культури Вовк О.М, Куліш М.М, Кузьменко Н.І, завідуюча Попівською сільською бібліотекою Демидко Л.І, завідуючий Велико –Гремячанським сільським клубом Мірніченко О.М, заступник директора по виховній роботі Попівської ЗОШ I-III ст.  Мірніченко Н.Г..
 
 
 
 
А ще з нагоди цієї дати в Попівській сільській бібліотеці-філіалі   оформлено книжкову виставку«Жити за Основним  Законом» на якій представлена правознавча література та книги, які відображають історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Для масового читача була проведена інформаційна хвилинка «Конституція – хто вона й звідки?». 
 
 
 
 
А для користувачів-дітей було проведено правовий тренінг «Мир і дружба – не дива, або знай свої права». 
 
Завідуюча сільською бібліотекою разом з  дітьми повторили, що таке Конституція та ознайомила дітей із правами, що гарантуються законом. Разом підвели підсумки заняття-тренінгу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом  стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє. Бажаю Вам всього найкращого, а головне, щоб Основний Закон нашої країни дотримувався кожен український  громадянин і був впевнений у своєму майбутньому. Успіхів і натхнення Вам, здоров’я, миру і добра!
Любов  Демидко, завідувач Попівської  сільської бібліотеки-філії.
Переглядів: 192 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz