ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Грудень » 5 » Кожна дитина має право!
12:41
Кожна дитина має право!
 
 
Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.
         Ось вже більше 50 років наприкінці листопада у всьому світі відзначається День дитини? Ще в 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме, 20 листопада Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році - Конвенцію про права дитини. 2 вересня 1990 року Конвенсія  набула чинності. ЇЇ підписали і ратифікували 192 держави , серед яких однією з перших  була Україна.
         Тож , до  цього дня у Черкащанському НВК була проведена правова лінійка  «Конвенція ООН про права дитини»,  де  вчитель історії  Валентина Філіпова та учениця 9 класу Юлія Онацька  ознайомили  учнів з головними завданнями Конвенції.
 
 
 А  учні: Маргарита Пащевська, Марина Луценко, Кароліна Миколаєнко, Альона Скачко, Богдан Черкащенко, Сергій Оксененко та Назар Мелешко  розповіли  про  права дітей які  часто порушуються,   і куди  потрібно звернутися по допомогою.
   Діти також ознайомилися  з літературою представленою на книжковому перегляді «Права дитини –щасливе дитинство», який організувала сільський бібліотекар.
         Світлана Челембієнко,  бібліотекар І категорії Черкащанської      сільської  бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 372 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz