ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Липень » 12 » Купальські гуляння у Єрках.
09:54
Купальські гуляння у Єрках.
 
            З глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, розкішної зелені, молодості і кохання.
            Тому, так дружно, в цей чарівний вечір, 6 липня, сходилися єрківчани на традиційні Купальські гуляння. Ведучі свята Катерина Зубковська та Тетяна Роменська запрошували всіх гуляти, пісні співати, танцювати та Купала зустрічати. 
 
 
 
 
Розповіли про звичаї та традиції свята. З теплими словами вітання, до всієї єрківської громади, звернулася сільський голова Світлана Носенко. Вона побажала, щоб це чудодійне свято принесло оновлення, очищення від хвороб, дало заряд бадьорості, нові сили для праці, а коханим – любов та злагоду. Зворушливо виконали обрядові купальські пісні Яна Дарюга та Аліна Шульга. Зачарували глядачів своїм співом фольклорний ансамбль «Єрківчанка» ( Ганна Байдіна, Ганна Баришполець, Тамара Джунь, Марія Канцібер, Ніна Крицька, Ганна Ступка, Тетяна Чоботаренко та Галина Шапочка).  
 
 
 А гарного настрою та багато позитивних емоцій всім додали музичні вітання від гурту «Шалені крихітки» (Наталія Дарюга, Ольга Канцібер, Аліна Купенко, Яна Мащенко), які виконували як ліричні, так і жартівливі пісні. 
 
Добре глядачі зустрічали виступи Тетяни Чоботаренко та українських музик (Івана Сухину та Івана Ющенка). Бурею бурхливих оплесків нагородили вдячні глядачі учасників свята за чудовий святковий концерт.  Головним обрядовим дійством було запалення вогнища, бо саме вогнище, яке запалюють на Івана Купала, з давніх давен вважається надією на майбутнє. Вогонь стеріг від злих духів, випалював усе зле, вселяв любов і красу у молоді душі. Тому майже всі присутні пройшли очищення вогнем і отримали неймовірні відчуття.
 
 
 
Ще більше настрою присутнім додала смачна каша, яку приготували вмілі поварі Наталія Ярошенко і Катерина Якименко та пригостили всіх охочих. Далі свято продовжувала дискотека, яка тримала аж до ранку. Особливо зачарувала музика саксофоніста Віталія Кохановського.
 Свято вдалося. Єрківчани вдячні, за спонсорську допомогу у проведенні такого чудового заходу, директору приватного господарства імені Зубковського Володимиру Корнійовичу Тарану за смачну святкову кашу, солодкі призи для учасників та за чудово проведений час.
 
       Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 395 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz