ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Квітень » 26 » Летять в Чорнобиль журавлі
12:49
Летять в Чорнобиль журавлі
 
 
 
Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає…
 
      В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. У 2019 році годинник життя відраховує 33 роки  Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Людство ще не знало техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів.
      Живою раною на все життя залишився Чорнобиль і для мужніх чоловіків Хомутецької громади : Вовкодава Сергія Олександровича ,  Гнатченка  Володимира Панасовича , Дендебери Віктора Володимировича , Дінця Якова Михайловича , Догодила Анатолія Федоровича , Левченка Григорія Івановича , Михайліченка Миколи Володимировича  , Панченка Володимира Яковича , Солодовника Володимира Івановича.
   Назавжди залишаться у нашій пам’яті  ті , хто пізнавши наслідки аварії  на Чорнобильській  АЕС , підірвали своє здоров’я і відійшли у вічність : Галушка Микола Іванович ,  Гришко Іван Олександрович , Мельник Іван Йосипович , Сімон Василь Іванович , Сопенко Олександр Іванович , Ганженко Олексій Іванович , Федоренко Микола Олексійович.
   26 квітня 2019 року в селі Хомутець  біля пам’ятного знака на честь учасників ліквідації на ЧАЕС відбувся мітинг – реквієм .  Зі словами вдячності до своїх земляків, які, ризикуючи  здоров’ям і життям, брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, звернулися заступник директора з виховної роботи  Хомутецького коледжу Вадим Радченко , в.о. сільського голови  Катерина Хоменко, студенти  Хомутецького ветеринарно- технологічного  коледжу.
  Присутні вшанували пам'ять загиблих  під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС  та померлих від її наслідків хвилиною мовчання.
 Завершився мітинг – реквієм покладанням квітів до  пам'ятного знака героям –ліквідаторам  аварії на ЧАЕС.
    Вже 33-та післячорнобильська весна прийшла на нашу землю. Народилося і виросло післячорнобильське покоління. Та ніколи не згасне свіча пам’яті в наших душах про подвиг чорнобильців, ніколи не вичерпається любов і шана до них.  Хай під мирним небом виростають наші діти та онуки, благополуччя і спокій будуть в українських  родинах, а пам’ять про героїв Чорнобиля вічно житиме в наших серцях.
 
Людмила Бабич , завідуюча Хомутецьої  сільської бібліотеки
Вікторія Кобильченко , керівник художній Хомутецького СБК
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 268 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz