ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 7 » Материнська пісня Наталі Забіли
14:20
Материнська пісня Наталі Забіли
 
 
5 березня  минає 115 років від дня народження відомої дитячої письменниці
 Наталії Забіли.
             Ця неймовірна жінка віддала своє життя дитячій літературі. Народилася Наталя Львівна 1903 року в місті Петербурзі. У дворянській родині. У 1917 році сім’я переїжджає в Україну й оселяється в невеличкому селищі Люботин Харківська область. Наталя закінчує прискорений курс гімназії. Роки вчителювання багато дали майбутній письменниці – вона дістала чимало вражень про життя учнів. Навчилася бачити в кожній дитині особистість.
 В 1927 році вийшла її перша книжка оповідання для дітей «За волю», та «Повість про червоного звіра» і тут вона твердо стає на творення дитячої літератури.
            Одним з найкращих творів є цикл віршованих оповідань «Ясоччина книжка» (1934р). Ця невеличка за обсягом збірка складається з восьми коротких оповідань об’єднаних однією героїнею – маленькою дівчинкою Ясею. Яка  росте вигадницею та витівницею. Вона придивляється до оточуючого світу не так як її однолітки. Дівчинка помічає зовсім інше та цікаве.
             В Біликівській сільській бібліотеці оформлена книжкова виставка «Материнська пісня Наталії Забіли», де кожна дитина може пірнути в дивовижні розповіді оповідання  про сміливу, допитливу, та розумну дівчинку Ясю, яка всім цікавиться все прагне пізнати.            Запрошуємо всіх бажаючих до нашої сільської бібліотеки-філіалу, яка відкрита щоденно з 9.00 до 18.00 , окрім неділі та понеділка.
 
              Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 282 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz