ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 30 » «Молись. Молися, сину: за Вкраїну. Його замучили колись»
14:47
«Молись. Молися, сину: за Вкраїну. Його замучили колись»
 
         29 січня ми відзначили 101 річницю  бою під Крутами.  Це одна із найтрагічніших сторінок в історії України.  Молоді юнаки повстали проти більшовицьких загарбників під станцією Крути. У нерівному бою зійшлося дві сили: менша, але мужня і волелюбна, і більша — жорстока і кривава.
До Дня пам'яті героїв Крут  в Черкащанському навчально- виховному комплексі  відбулася історична година пам’яті  «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ». На заході були присутні  учні 5 та 9 класів.
Вчитель історії і географії, Валентина Філіпова,  розповіла присутнім про бій під Крутами  та показала на карті  України місцезнаходження села Крути , наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
 
 
Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. Бібліотекар Світлана Челембієнко  ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми  та запросила присутніх переглянути  книжкову  виставку «Пам’ятай про Крути».  
Присутні задавали безліч запитань: хто такий Аскольд та що з почутого їм  найбільше  запам’яталося та вразило.
 
 
Наприкінці заходу  пам'ять  Героїв вшанували  хвилиною мовчання.
         Битва під  Крутами - подія , що увійшла в історію нашого народу  як символ величної самопожертви і патріотизму у боротьбі за незалежність України .
 
Світлана Челембієнко, бібліотекар 1 категорії Черкащанської бібліотеки.
Переглядів: 355 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz