ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Липень » 8 » Накрапала на Купала з неба янгольська роса.
11:24
Накрапала на Купала з неба янгольська роса.
 
      Перші вихідні липня в Україні проходять під знаком свята Івана Купала, присвяченого літньому сонцестоянню та піку розквіту природи. З давніх часів воно вважалося одним з найулюбленіших свят. Шанують його українці й досі – хто з поваги до традицій пращурів, а хто через бажання просто гарно повеселитися.
      Свято Івана Купала – народне, красиве, романтичне дійство, яке неодмінно  відбувається «на природі». Це свято молоді  - Купало або Купайло, називають його ще - свято Роси або  Ліго,  воно  деякою мірою трансформувалося в церковне свято, яке святкується щороку 7  липня, в  період,  коли  сонце  піднімається до зеніту й  подає на землю  найбільше тепла та світла, виявляє свою чародійну силу для рослинного та тваринного світу й для людини. В цей  час вся рослинність досягає свого апогею, все росте, розцвітає, множиться
     В селі Білики стало вже доброю традицією проводити свято Івана Купала для своїх жителів та гостей села. Цього дня музичне вітання дарували ансамбль «Біликівські зорі»,
                                                           та дует «Сестри Швець».
 В приміщенні сільської бібліотеки до цього чудового колоритного свята підготували  книжково –ілюстративну  виставку «Сила народу – в його традиціях».
 
 
 
 
   Де бажаючі мали змогу ознайомитись з цікавими матеріалами виставки та переглянули відеоролик «Звичаї та традиції дня Івана Купала».
    Народні повір’я, традиції і обряди це відгуки давнини, відгомін наших предків, це те, що нерозривно нас пов’язує з минулим. Вони є живильним бальзамом для нашої душі та цілющою, потужною енергією, яка заряджає нас для майбутнього життя. Можливо, і нам слід дотримуватися обрядів та звичаїв наших пращурів, щоб хоч раз на рік зануритися в містичну ніч, яку так вони любили.
     З  прекрасним  святом Івана Купала !  Нехай кожний зустріне свою щасливу долю !  
                                                                          Наталія Ганженко.
                                               Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 280 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz