ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 22 » Нам берегти тебе, Соборну і єдину
11:50
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
 
 
                 Яка ж вдалась сьогодні днина
                 Що хочеться співать пісень.
                 Моя Соборна Україна
                Знов зустрічає новий день!
 
                В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
            22 січня ввійшло до національного календаря як велике Державне свято-День Соборності України.
            З нагоди цієї важливої історичної дати у Черевківській сільській бібліотеці та Черевківському сільському  клубі пройшли пізнавально-патріотичні заходи з метою відродження духовності, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
            В актовому залі Черевківської сільської ради була проведена патріотична година «Нам берегти тебе, Соборну і єдину». Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського  національного державотворення, про Акт Злуки, який був історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну і соборну державу.
            Пісенно-музичну композицію підготували учні: Кривченко Марія, Дем’яненко Саша, Таранюк Назар, Киричок Катя, Лаврова Ірина, Моженко Яна, Деркач Діана, Деркач Віка, які декламували вірші про Батьківщину, любов до рідної землі. Через світ пісень і поезії діти прославили Україну, показали її  велич і красу.
            Піднесенно-святковий настрій присутніх підтримував завідуючий Черевківським сільським клубом Володимир Соломаха, у його виконанні пролунала пісня «Україна».
             У  Черевківській сільській бібліотеці розгорнута книжкова виставка-роздум «Соборна Україна-навіки єдина». Для широкого кола читачів, яким не байдужа історія рідної держави, представлена цікава добірка історичної літератури.
 
 
 
            Користувачі бібліотеки поглибили знання про історію творення української державності ,познайомилися з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України, про першого президента Української народної республіки –Михайла Грушевського.
            Сьогодні всі ми , як ніколи, повинні бути єдині у своєму прагненні зберегти цілісність та незалежність нашої держави. Лише  в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети-побудови економічно й духовно багатої, вільної  й демократичної України.
 
 
 Анжела Коломієць, бібліотекар Черевківської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 325 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz