ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Травень » 10 » Ніхто не забутий, ніщо не забуто
15:39
Ніхто не забутий, ніщо не забуто
 
 
Давно відлунали канонади запеклих боїв Другої Світової війни, поросли травою давні окопи. Але щороку ми несемо квіти ветеранам, схиляємося у пошані перед пам’ятниками спочилим солдатам, дякуємо за мирне небо, за життя, за щастя і свободу, за нашу вільну Батьківщину.
І цього весняного дня 9-го травня зібралися жителі сіл Великобайрацької сільської ради, у Парк Слави, до пам’ятника Невідомому солдатові, серед них ветерани війни, учасники АТО, учасники ЧАЕС, Афганці, щоб віддати шану живим ветеранам війни та покласти квіти до Пам’ятника Слави, де в почесній варті стоять учні Декабристівського НВК.
Ніхто не забутий, ніщо не забуто, такими словами відкрили мітинг ведучі Ханко Валерія та бібліотекар Даценко Алла, які надали слово голові Великобайрацької сільської ради Пугачу Анатолію Івановичу та директору Дослідного господарства імені «Декабристів», депутату обласної ради Цибенко Володимиру Григоровичу, які привітали всіх присутніх з Днем пам’яті та примирення, зі святом Перемоги у Другі    й Світовій війні
 
 Продовжили свято у Великобайрацькому будинку культури де була зачитана Книга пам’яті. З великою увагою і сльозами на очах вслухалися жителі села в імена загиблих воїнів Великобайрацької сільської ради, яких не вернулося з війни більше 200-сот. Хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих. Після урочистої частини учасники художньої самодіяльності у складі – Пелих Ольга, Солодовник Марія, Фесенко Галина, Пелих Лідія, Улізько Ніна, Стеценко Любов, Ханко Валерія, Дяченко Борис, Шелест Григорій, Фесенко Євген, Олішевко Василь, Кузьменко Микола, художній керівник Стояновський Олександр подарували глядачам ряд пісень: «Невідомий солдат», «Червона калина», «Степом-степом», «Журавлі», а учні Декабристівського НВК Москаленко Роман, М’якота Тетяна, Кузьменко Денис, Пляшник Діана, Немич Дмитро, Гарячун Аліна прочитали монтаж на тему миру, за що були нагороджені бурхливими оплесками. Не жаліли оплесків глядачі і учасникам: Дяченко Борис з піснею «Дівич зілля» під гітару, Ляхно Наталія і Бережна Лариса «Струни серця», Олішевко Василь та Лідія Пелих «Журавлиний заспів», а також солістам Стеценко Любов «Журавка», Улізько Ніна «Синий платочек», Шелест Григорій «Життєва течія», чоловіче тріо Олішевко Василь, Шелест Григорій, Кузьменко Микола «Вклонімось Сивим Ветеранам».
Оплесками глядачі дякували учасникам концерту за змістовний концерт.
 
Григорій Шелест,директор Великобайрацького будинку культури
Переглядів: 339 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz