ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2020 » Лютий » 24 » О слово рідне, мене чаруєш ти
09:26
О слово рідне, мене чаруєш ти
 
 
21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови.
Це свято було проголошене  на Генеральній конференції ЮНЕСКО,яка відбулася 17 листопада 1999року. Починаючи з 2000 року цей день відзначають в Україні. Любов до рідної мови починається ще з колиски,з маминої пісні.
          Мова-це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній народні звичаї, традиції, побут, сучасне і минуле , досвід краса і сила душі. Для мільйонів українців вона була
та є українською мовою їхніх дідів, батьків і буде мовою їхніх дітей. Багата і милозвучна наша українська мова. Це коштовний і неоціненний скарб нашого народу. Нею можна передати найтонші відтінки думок і почуттів.Мова –одне з багатьох див,створених людьми.У нашій мові багато захоплюючого і дивовижного.
З нагоди Міжнародного  дня рідної мови в Кибинській сільській бібліотеці відбувся ерудит-конкурс по читанню віршів по даній тематиці. 
 
 
 
 
 
Завідуюча Кибинською сільською бібліотекою ознайомила з матеріалами книжкової виставки «Яке  прекрасне рідне слово!Воно не світ, а всі світи», яка представлена різними літературними жанрами. Для читачів – розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, ряд публіцистичних статей у періодиці, які присвячені рідній мові. Увагу привертають підбірки поетичних творів, що утверджують рідну мову як творця духовного відродження української нації, а також  велика підбірка афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову.
 
 
 
 
Після перегляду відео-сюжету « Українська мова-диво калинове » діти продекламували вірші про рідну мову
 
 
 
 та намалювали малюнки до улюблених творів.
Надія Глушко, завідувачка Кибинською сільською бібліотекою
Переглядів: 220 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz