ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 29 » Пам’ятай про Крути»
15:30
Пам’ятай про Крути»
 
Бій під Крутами є сильним історичним уроком, з якого можна зробити не один висновок, як перемагати, як затверджувати українську державність.               

 
 
     Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Це була найкраща українська молодь, яка загинула через бездарність керівництва своєї Держави.  Держави, в яку вони вірили і за яку загинули. Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу.
     Коли до такої свідомої самопожертви здатна молодь – нація незнищенна! 29 січня 1918-го року – була перемога. Перемога добра над злом. Ті відважні молоді хлопці приклад для нас. Вони – символ віри, жертовності в ім’я нашої правди – вічної і святої. Їх звитяга має надихати нас на нові звершення і додавати сил в боротьбі за Велику Україну.
     29 січня Біликівська сільська бібліотека – філіал для учнів 8 класу Біликівського НВК провела історико-патріотичну годину «Понесли у жертву свою радість юнацьку». Метою заходу було розкрити суть, причини трагедії під Крутами ,  її значення, виховувати в учнів інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни , вчити шанувати  борців за волю і незалежність України. Бібліотекар розповіла що сталося на лінії Бахмач – Київ. Учні декламували вірші  присвячені померлим героям. Сподобався авторський вірш  Світлани Челембієнко.
Відвідувачам запропонували мультимедійну презентацію "Бій під Крутами".  Хвилиною мовчання була вшанована пам'ять. Всі бажаючі мають змогу ознайомитися з виставкою вшануванням «Скорботна рана на святій землі».
 
    Схилімо свої голови перед світлою пам’яттю тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку заступили собою шлях ворогам на Київ во ім’я України.
                                                                         Наталія Ганженко.
                                      Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу. 
Переглядів: 263 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz