ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Перший Геловін у Петрівцях
14:44
Перший Геловін у Петрівцях
 
 
Геловін – сучасне свято, яке в Україні з кожним роком набуває все більшої популярності, зокрема , за яскраві традиції. Започаткували це свято кельтські племена ще в період дохристиянських часів.
 
 
 
 Проживали кельти на території таких сучасних країн як Велика Британія, Ірладнія та північ Франції. Племена цих країв завжди відзначали початок кожного сезону. 31 жовтня проводились святкування найголовнішого свята кельських племен – Самхейна. Після того, як було прийнято християнство свято отримало назву «надвечір’я Дня всіх святих». 31 жовтня вважається тим днем, коли духи всіх померлих повертаються на землю. Традиції цього свята: перевдягатися у страхітливі костюми, проводити вечірки з таким убранням та розмальованими обличчями. Діти в це свято випрошували солодощі, а ще вирізають з гарбузів ліхтаря та різні чудовиська, прикрашають оселі, розповідають моторошні оповідки.
Петрівцівська ЗОШ, разом з сільською бібліотекою, також долучилися до цього свята. Діти з великою жагою прагнули провести це дійство. За допомогою класних керівників Наталії Петрівни Саприкіної та Жанни Михайлівни Грицовець свято пройшло вдало.
 
 Діти з великим бажанням розповідали та слухали страшні історії, завзято проводили конкурси серед присутніх на святі.
 
 
 
 Під моторошну музику вони показували свої образи, а саме: розмальовані лиця, що відображали кожен свою містику. Гримуватись під містичні образи дітям допомагала сільський бібліотекар. Глядачі були дуже здивовані, адже вони навіть не впізнавали своїх друзів в їх нових обличчях. Особливо сподобалися образи, які представили Михайло Ратушний, Діана Краєва, Артем Кисільов, Юрій Грицовець та інші містичні образи.
 
 
 
 
 Свято пройшло на високому рівні. Багато слів вдячності, позитивних емоцій та вражень отримали присутні і організатори свята.
Юлія Костенко, бібліотекар Петрівцівської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 331 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz