ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Квітень » 5 » Пізнавай світ через книгу
08:13
Пізнавай світ через книгу


Щороку в бібліотеках України в березні традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Його завдання - заохочення дітей до читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури. Не залишилась осторонь цього свята і Попівська сільська бібліотека. Тиждень відкрився запрошенням до бібліотеки вітражною виставкою-інсталяцією "Завітай! Вони чекають на тебе" для учнів молодшої вікової групи.

 

А ще талісманом Читайликом, який гостинно запрошував дітвору до сільської бібліотеки. Його виготовила та подарувала користувачка бібліотеки Ольга Шалаєва.

 

 

Читачі діти, які завітали до бібліотеки грали у гру "Як поводити себе на дорогах" (виготовлену бібліотекарем) та знайомились з дитячою книгою "Правила дорожного руху",
а ще малювали малюнки "Мій улюблений книжковий герой".

 

Другого дня було проведено для учнів 2 класу Попівської ЗОШ І-ІІІ ст. (класовод Катерина Шевела) бібліотечний урок "Книга - друг на все життя". Завідуюча бібліотекою розповіла дітям все про книги, які бувають книги: за змістом, за форматом, за мовами.
Разом пригадали правила користування бібліотекою, правила поводження з книгою. Знайомила читачів з новими  надходженнями до бібліотеки.
Розповіла, що найбільш зручним у користуванні є алфавітний каталог. У ньому всі книги зібрані за алфавітом, але тематика книг різна. Користуватись алфавітним каталогом дуже просто.

 

 

А ще розповіла дітям про "Супер читача 2019 року" Попівської ЗОШ І-ІІІ ст. серед учнів 6-х та 7-х класів і ознайомила з викладкою літератури "Читай, як я, зі мною, краще мене".
Тиждень дитячої та юнацької книги вже минув, але сільська бібліотека гостинно чекає на своїх читачів, щоб запропонувати їм цікаві виставки та нові надходження.
Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.
Переглядів: 279 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz